NEC Delfzijl pakt opnieuw drie punten

NEC Delfzijl heeft na de ruime 0-4 overwinning op DESZ uit Zwartsluis opnieuw gewonnen. Op het kunstgras van het eigen sportpark Centrum zegevierden de Delfzijlsters met 3-1 in het duel met SC Rouveen. De gasten eindigden het duel met tien man nadat keeper Robby Kruidhof twee keer geel had gezien.

Beide ploegen kwamen elkaar in september voor de eerste keer tegen. Toen zegevierde SC Rouveen met 2-0 en was Klaas Jan Poolman de gevierde man bij de gastheren. Het was tot aan de aftrap in Delfzijl ook de enige overwinning die men wist te boeken.

SC Rouveen heeft een roerige periode achter de rug, waarbij de trainer sneuvelde. Tegen NEC Delfzijl moest een begin met de ommekeer gemaakt worden. Daar had het ook alle schijn van. De gasten waren veel feller in de duels en kregen in de beginfase een paar aardige mogelijkheden om de score te openen. Die kreeg NEC overigens ook en twee daarvan hadden minimaal een treffer moeten opleveren. De goal viel echter aan de andere kant. Uit een van rechts getrapte corner kopte Okke Jan Douma de bal in de 26e minuut langs goalie Bas Westerhuis: 0-1. Met wat meer fortuin had Poolman de marge verdubbeld, maar zijn vlammende schot verdween rakelings over de deklat.

De rust brak aan met een achterstand voor de fusieclub en de wetenschap dat er iets gedaan moest worden om het tij te keren. Trainer Erwin Heerlijn besloot de aanvankelijk aan de kant gehouden Jan Douwe Rinsma te laten opdraven en stuurde verdediger Brian Vial naar de douches.

Trainers hebben soms een gouden hand van wisselen heet het dan. In het geval van Rinsma ging dat zeker op. Het tweede bedrijf was amper 120 seconden onderweg of de gelijkmaker stond al op het bord. Rinsma probeerde het vanaf de rechterkant met een schot en trof daarbij het uitgestoken been van Rudan Schuurhuis. De van richting veranderde inzet plofte achter de verbaasde goalie Kruidhof: 1-1.

Okke Jan Douma en Marc Roeland sloegen na een klein uur spelen op het middenveld aan het knoeien, waarna de bal aan de weggelopen Rinsma werd gegund. In het duel met Kruidhof ging de speler van NEC heel gewillig naar de grond op het moment dat de sluitpost de bal voor zijn voeten weg tikte. Rinsma werd met een strafschop beloond. Een moedige beslissing van scheidsrechter Arends, die vanuit zijn positie nooit had kunnen waarnemen wat er precies was gebeurd.

De doelman kreeg geel, was het daar niet mee eens en kreeg vervolgens nog een prent toen hij iets te lang bleef doorzeuren. De strafschop werd door Thijs Sonneveld achter invaller-keeper Robin Oldeman gemikt: 2-1.

Enkele minuten later moest Oldeman voor de tweede keer de gang naar het net maken. De corner van Erwin Noordhoff werd in het doelgebied van SC Rouveen gepompt. Kris Klasens torende boven alles en iedereen uit, zag de bal naar de grond gaan en was er vervolgens als de kippen bij om het speeltuig het laatste tikje mee te geven: 3-1.

Met die treffer leek het duel beslist, maar SC Rouveen was niet van plan om meteen al te capituleren. Men probeerde vooruit te blijven voetballen, zonder overigens echt grote kansen te krijgen. NEC Delfzijl daarentegen bleef onrustig voetballen en was bij tijd en wijle erg slordig. Schade vloeide er echter niet uit voort, dus konden de mannen van Heerlijn weer drie punten aan het totaal toevoegen.

* NEC Delfzijl – SC Rouveen 3-1 (0-1). Okke Jan Douma 0-1; Jan Douwe Rinsma 1-1; Thijs Sonneveld 2-1; Kris Klasens 3-1.

No Replies to "NEC Delfzijl pakt opnieuw drie punten"