Zwaarbevochten zege dames Omlandia

De zaalvoetbaldames van Omlandia hebben vrijdagavond de topper tegen nummer twee Be Quick Dokkum in winst weten om te zetten. Gemakkelijk ging het allemaal niet in de eigen Tiggelhal in Ten Boer, maar uiteindelijk bleef het team van coach Wichard Slagter de Friezinnen met 5-3 de baas.

Het heenduel in Friesland werd nog relatief eenvoudig met 2-11 gewonnen, maar dit was allesbehalve een garantie voor wederom een makkelijke avond. Het was voor Slagter weer puzzelen om de selectie rond te krijgen. De aanvallers De Jonge en Riemersma hadden met blessures te kampen, maar hadden zich voorgenomen het toch te proberen. Door de rentree van Stiekema zou hierdoor meer werk op de schouders van het aanvalsduo Streppel/Stiekema komen te liggen, waarbij ze ondersteuning moesten krijgen van het koppel duo Hilbelink/Jansen in de achterhoede. Afman werd onder de lat geposteerd.

De Jonge gaf al vrij snel aan verder te kunnen maar Riemersma moest na een poging van amper dertig seconden het duel teleurgesteld laten voor wat het was. Een vroege tegenslag tegen een tegenstander die, zoals verwacht, geheel anders ten tonele verscheen dan destjds. De eerste minuten waren dan ook voor Dokkum met het meeste balbezit en in de 6e minuut viel er een treffer voor de gasten: 0-1. Vanaf links kon men een strakke voorzet geven die in de kluts voor het doel werd binnengewerkt.

Omlandia leek dit nodig te hebben en kroop vervolgens uit de schulp, creëerde kansjes maar was nog niet gelukkig in de afwerking. Tot de 9e minuut, toen een corner van Jansen via een Friezin zomaar in de verre hoek zeilde waardoor de thuisploeg op 1-1 kwam. Binnen een minuut had Dokkum de schade hersteld. Wederom mocht men vanaf links aanleggen en ditmaal verdween de bal ineens in de verre hoek: 1-2.

Er ontstond daarna een open duel ontstond met kansen voor beide doelen. Ondanks de achterstand waren de meeste kansen toch voor de thuisploeg. Het blijven aandringen leidde uiteindelijk tot de gelijkmaker. Stiekema kon met een vooractie Streppel vrij spelen die op haar beurt de bal met een punter in de verre hoek liet verdwijnen: 2-2. Omlandia nam het heft in handen terwijl Dokkum op dat moment minder kon brengen dan in beginfase.

Vijf minuten voor rust wist de thuisploeg voor het eerst op voorsprong te komen. Jansen kon de op rechts vrijstaande Streppel bereiken die de keepster met haar poging in de korte hoek verschalkte en daarna door het publiek werd bejubeld: 3-2. Dokkum liet zich na de kanteling van de score van een fysieke kant zien. Slidings werden ingezet en door de scheidsrechter door de vingers gezien. Met de minimale voorsprong werd uiteindelijk de rust bereikt.

Tijdens de pauze werden de vermoeide hoofden bij elkaar gestoken en beurde de ploeg zichzelf op voor het tweede bedrijf waarin alle krachten nodig waren. Door de krappe voorsprong bleef het duel lang spannend en een bron van vermaak voor het publiek.

Het waren de Omlandianen die opnieuw als eersten mochten juichen. Via Streppel werd Jansen bereikt die geen doelkans zag, maar wel oog had voor de ingelopen De Jonge. Met een droge uithaal verzilverde zij een fraaie aanval en gaf de gastvrouwen zodoende iets meer lucht: 4-2.

Dokkum probeerde iets te forceren en drong meer aan. Men wilde de aansluitingstreffer en kreeg die ook. Een fraaie poging zeilde via een been in de verre kruising waardoor de spanning weer volledig terug was: 4-3. Omlandia kreeg meerdere kansen om het duel te beslissen, maar strandde meer dan eens op de uitstekend acterende keepster van de gasten.

Stiekema wist twee minuten voor tijd aan alle spanning een einde te maken. Geheel vrijstaand werd met een lage schuiver de sluitpost van de Friezinnen gepasseerd en het duel beslist met de uiteindelijke 5-3. Zo werd een week na het lastige duel tegen Nieuw-Roden wederom een overwinning uit het vuur gesleept. Een zege die vooral door een tot de slotseconden strijdend team uit het vuur was gesleept.

No Replies to "Zwaarbevochten zege dames Omlandia"