Trias sneuvelt bij koploper

De dames van volleybalvereniging Trias hebben op de laatste zaterdag van januari een uitwedstrijd gespeeld tegen koploper Emmen ’95. De jonge dames van Emmen hebben dit seizoen bijna alles met 4-0 gewonnen. Trias staat nog altijd op de derde positie en de dames wisten dat de nummer twee onitas, de wedstrijd tegen Emmen met 4-0 had verloren. Voorafgaand aan de wedstrijd werd dan ook besloten dat iedere setwinst mooi meegenomen zou zijn.

De afgelopen week was er getraind op servedruk. Met deze opdracht werd er aan de wedstrijd begonnen. Al gauw werd de zwakke passer gevonden maar veel mocht het niet baten. Hoewel Trias in het begin van de set nog redelijk bij kon blijven, waren het juist de dames van Emmen die met hun service deze set bepaalden: 25-8.

Zo snel mogelijk moesten de dames de eerste set vergeten, op naar de volgende. Gelijk in het begin kwamen de dames van Trias toch op voorsprong dankzij hun goede service. De dames van Emmen werden hierdoor nerveus en kwamen niet goed in hun spel. Trias wist de hele set deze voorsprong te behouden: 19-25.

In de wetenschap dat het mogelijk is om uit Emmen puntjes mee te nemen begonnen de dames vol goede moed aan de derde set. Al vrij snel keken de dames weer tegen een achterstand van 6 punten aan. Toch was er vertrouwen uit de vorige set gehaald en dankzij een paar goede servicereeksen ging de set weer gelijk op. Hoe spannend het ook was helaas kon Trias deze set niet binnenslepen: 25-23.

Op naar de laatste set, misschien zou er nog een vijf-setter in zitten. Wellicht hadden de dames de teleurstelling van de vorige set meegenomen want ook in deze vierde set stonden al snel op een behoorlijk achterstand. De coaches probeerden hier nog verandering in de brengen door twee wisselspelers in de brengen maar dit hielp helaas niet. Ook de laatste set werd verloren met 25-13.

Trias speelt zaterdag thuis tegen Veracles 5. De wedstrijd begint om 18:00 uur en vindt plaats in de Brede School Noord in Delfzijl.

No Replies to "Trias sneuvelt bij koploper"