Appingedam verder in bekertoernooi

Derdeklasser Appingedam heeft het verblijf in de bekercompetitie met een ronde weten te verlengen. Op het kunstgras van NEC Delfzijl wonnen de Damsters met  5-3 van AVC Sexbierum.

De ploeg van trainer Gerard Zeeman moest noodgedwongen naar buurgemeente Delfzijl uitwijken omdat het eigen veld onbespeelbaar was. Een tripje naar Sexbierum zag men kennelijk ook niet zitten en dus werd het kunstgras van buurman NEC Delfzijl bespeeld.

Dat deed Appingedam aanvankelijk prima. Binnen een half uur leek het duel gespeeld omdat de witzwarten toen al een 3-0 voorsprong hadden genomen. De manier waarop Appingedam de tegentreffers weggaf, stemde tot nadenken. Toch kwam de zege van de Damsters geen moment in gevaar.

Het kostte Appingedam niet veel tijd om duidelijk te maken wie er verder zou bekeren. In de eerste minuten van het duel had de goalie van de gasten al tot twee keer toe assistentie nodig om de bal uit de doelmond te houden.

Na ruim acht minuten spelen was er voor het eerst reden tot juichen voor de uitspelende thuisclub toen Doan Ibraimi op aangeven van Swendley Martina het duel wist open te breken: 1-0. Toen Roy de Groot tien minuten later tegen het kunstgras werd gekwakt, besloot de aanvoerder van Appingedam zelf de vrije trap te nemen en dat betekende 2-0. Danny de Vries maakte er binnen het halve uur 3-0 van en daarmee was de bekerdroom van de Friezen wel aan gort geschoten.

Toch wisten de bezoekers iets terug te doen. Doelman Robin Kuipers had zijn goal even uit het oog verloren en werd vervolgens gepasseerd: 3-1. Met die stand brak ook de rust aan.

Na de doelwisseling duurde het even voor er weer sprake was van enig sportief vuurwerk. Er was een klein uur gespeeld  toen Tim de Groot de bal op de kruising kopte. Het zou uitstel van executie zijn, want amper een minuut later was Danny de Vries wel succesvol na een goed uitgevoerde aanval: 4-1.

De tweede tegentreffer die Appingedam moest incasseren was vooral aan onoplettendheid te wijten, maar deed de Damsters amper pijn. In de 70e minuut was het pleit definitief beslecht toen Sigmar Clemencia nummer vijf tegen het nylon joeg: 5-2.

Een minuut voor het laatste fluitsignaal kreeg AVC nog een strafschop omdat Denis Ibraimi zich binnen de zestien meter aan een tegenstander had vergrepen. De strafschop werd benut (5-3) en Ibraimi kreeg geel.

No Replies to "Appingedam verder in bekertoernooi"