Klimaatgroep Stars laat eerste zege glippen

De tafeltennissers van Klimaatgroep Stars uit Middelstum hebben zaterdag de kans laten liggen om in de thuiswedstrijd tegen Scylla uit Leiden de eerste overwinning in de eredivisie te boeken. De mannen van coach Gert Stulp kwamen uitstekend uit de startblokken, maar moesten uiteindelijk genoegen nemen met een 3-3 remise. 

Namens de thuisclub opende Colin Rengers het bal en boekte een uitstekende 3-0 overwinning in zijn duel met Olivier Altenburg. Arnoud Meijer, die de stap van het tweede naar het eerste team heeft gemaakt, won vervolgens met 3-1 van invaller Joey Boekkooi waardoor de gastheren brutaal een 2-0 voorsprong tegen de nummer vijf van de eredivisie wist te nemen.   Henk Jan Wils had de droomstart extra cachet kunnen geven, maar verloor met het kleinste verschil in de vijfde beslissende game (9-11) van Thomas Benit.

Colin Rengers wist na de pauze ook zijn tweede enkelspelpartij in winst om te zetten en deed dat tegen Joey Boekkooi. De beste speler van de gastheren bleef daardoor niet alleen ongeslagen, zonder gameverlies, maar zette zijn team ook op een 3-1 voorsprong.  De basis voor de eerste overwinning op eredivisie-niveau was gelegd, maar Arnoud Meijer en Henk Jan Wils wisten daar in hun resterende enkelspelpartijen geen gevolg aan te geven. En dus kwam Scylla langszij en blijven de Middelstummers nog even verstoken van de eerste overwinning in de eredivisie.

Volgens Stulp geeft het vertoonde spel de burger moed en het harde trainen van de spelers tijdens de winterstop zal volgens hem eerdaags zonder twijfel tot de eerste zege leiden. De Laatste thuiswedstrijd van dit seizoen, voorafgaand aan de play downs,  staat gepland voor zaterdag 6 maart. Dan komt Hilversum op bezoek. De wedstrijd begint om vier uur (foto: Menne Tillema).

Uitslagen
Colin Rengers - Olivier Altenburg  12-10, 11- 3 en 11-9
Arnoud Meijer - Joey Boekkooi  14-12, 11- 9, 6-11 en 11-6
Henk Jan Wils - Thomas Benit  11- 8, 11- 8, 8-11, 8-11 en 9-11
Colin Rengers - Joey Boekkooi  11- 8, 11- 9 en 12-10
Henk Jan Wils - Olivier Altenburg  6-11, 2-11 en 8-11
Arnoud Meijer - Thomas Benit  5-11, 9-11 en 9-11

No Replies to "Klimaatgroep Stars laat eerste zege glippen"