Volleyballers Trias nipt langs Veracles

De dames van volleybalvereniging Trias speelden zaterdag voor het eerst in lange tijd weer eens een thuiswedstrijd in de Brede School Noord in Delfzijl. Deze keer was de tegenstander Veracles 5. Zij staan momenteel op de vijfde positie.  Nummer twee Donitas moest zaterdag tegen koploper Emmen. Er van uit gaande dat Donitas van de Drenten zou verliezen, was er Trias alles aan gelegen om een 4-0 overwinning te boeken om zodoende naar de tweede plaats te kunnen oprukken.

Net als de voorgaande wedstrijd kregen de dames de opdracht mee om volop servedruk te leveren om zo de tegenstander onder druk te zetten. Helaas leverde dit in de eerste set geen resultaat op. Er werden bijzonder veel serve-fouten gemaakt, waardoor Veracles gemakkelijk op voorsprong wist te komen.

Naast de serve liep ook de passing van de fusieclub niet zo lekker als gebruikelijk. De pass kwam niet aan waardoor spelverdeelster Marjan Bodde veel moest lopen, niet voldoende kon variëren en de aanvallers niet optimaal konden worden aangespeeld. De set ging dan ook verloren: 20-25.

In de tweede set veranderde er qua spel aan eigen kant weinig. Als opdracht werd meegegeven om de punten meer te vieren en meer enthousiasme uit te stralen omdat de dames als gevolg van de teleurstellende eerste set de schouders wat lieten hangen. Naast het ietwat slordige spel aan eigen kant stonden de dames van Veracles erg  goed te verdedigen waardoor Trias niet gemakkelijk aan scoren toe kwam. Toch wist de thuisclub deze set wel binnen gesleept: 25-21.

Het winnen van deze set moest Trias voldoende vertrouwen geven voor de volgende. Ook nu veranderde er weinig in het eigen spel. Naast veel serve-fouten waren er ook veel aanvalsfouten. Dit gaf de dames van Veracles het nodige zelfvertrouwen. Ze wisten dan ook vrij gemakkelijk te winnen: 13-25.

In de vierde set zou Trias alles op alles zetten om er nog een vijfsetter uit te slepen. Nu kwam de passing beter aan en konden de ballen beter verdeeld worden naar de aanvallers. Ook in de serve werden minder fouten gemaakt. Dit wierp zijn vruchten af. De set werd nipt gewonnen: 25-22.

Trias had het nodige vertrouwen gehaald uit de vorige set en bleef in de alles beslissende vijfde uitgave op dezelfde manier spelen. Minder persoonlijke fouten en meer scores uit de aanval resulteerden in een 15-11 uitslag en dus werd de spannende wedstrijd met 3-2 gewonnen.

Vrijdagavond is de tegenstander opnieuw Veracles. Deze keer reizen de dames van Trias af naar het Willem Alexander Sportcomplex in Groningen, de thuisbasis van de Stadjers.

No Replies to "Volleyballers Trias nipt langs Veracles"