Goud voor turnster Bo Dopma van VIOS

Tijdens de tweede competitiewedstrijd van de derde en vierde divisie in Delfzijl hebben de turnsters van VIOS Warffum een prima prestatie geleverd. Bo Dopma ging met goud naar huis. Voor Denise Raat (6e) en Sophie van Genuchten (8e) was geen podiumplaats weggelegd.

Bo Dopma turnde de eerste wedstrijd in de categorie pupil 1 N3, derde divisie. Dopma begon op rek, waar zij een keurige oefening op turnde. De smalle evenwichtsbalk van tien centimeter breed was voor haar het tweede toestel. Tijdens het inturnde stond Dopma strak en zonder wiebels op de balk, helaas moest zij tijdens haar oefening de balk 1 keer vroegtijdig verlaten. Ondanks een val scoorde Dopma toch het hoogste cijfer op de smalle balk. Op vloer turnde Dopma ook een keurige oefening. Het laatste toestel was sprong. Bij de arabier liet Dopma wat punten liggen, de handstandoverslag turnde zij keurig. Met een totaal van 52.842 punten mocht Dopma goud in ontvangst nemen.

Sophie van Genuchten turnde namens VIOS in de tweede wedstrijd in de categorie jeugd supplement F, vierde divisie. Van Genuchten begon heel sterk op de balk. Ze turnde een strakke oefening, zonder val. Het tweede toestel was voor Van Genuchten de vloer, waar zij de vorige wedstrijd punten liet liggen door een val. Nu turnde Van Genuchten een prima vloer oefening. Op sprong turnde Van Genuchten twee keer een handstandoverslag tot stand, wat goed was voor het vijfde cijfer.

Het laatste toestel was de brug. Extra spannend, want sinds een week lukt de pendelkip elke keer. Dit is een eis die moet worden geturnd in de oefening. Tijdens het inturnen ging alles prima, maar helaas kwam de wedstrijdoefening minder goed uit de verf. De pendelkip mislukt en met salto af kwam Van Genuchten met haar voet tegen de legger aan. Ondanks deze teleurstellende oefening kan Van Genuchten terug kijken op een prima wedstrijd, op de andere drie toestellen heeft ze heel goed gescoord. Van Genuchten eindigede als achtste.

Denise Raat mocht namens VIOS de dag afsluiten in de categorie junior supplement E, vierde divisie. Raat begon heel sterk op vloer en scoorde hier het eerste cijfer. Vol energie sprong Raat twee keer een prima handstandoverslag op sprong. Ze had teveel snelheid, waardoor ze bij haar eerste sprong een grote pas na moest maken. Het derde toestel was de brug. Raat turnde een prima oefening wat haar het derde cijfer opleverde.

Na drie toestellen stond Raat eerste in het klassement. Het laatste toestel was de evenwichtsbalk. Raat was erg nerveus en haar oefening kwam niet goed uit de verf. Met handstand doorrol viel ze van de balk, waardoor ze twee eisen miste. De pirouette was niet volledig doorgedraaid en bij salto af maakte ze een grote stap na. Hierdoor zakte Raat in het klassement en eindigde uiteindelijk als zesde.

No Replies to "Goud voor turnster Bo Dopma van VIOS"