Slordig DIO Bedum zet Dordt opzij

 

De volleyballers van topdivisionist DIO Bedum hebben het zaterdag in de eigen sporthal De Beemden opgenomen tegen de nummer zeven Next Volley Dordrecht. De wedstrijd was niet bepaald hoogstaand te nomen, maar de Bedumers wisten wel de tweede 3-0 overwinning van het seizoen te boeken omdat de gasten geen weerstand van enig niveau konden bieden.

Coach Nico Huisman begon zonder Jan Bakker. De aanvoerder raakte in de voorgaande wedstrijd geblesseerd en was nog niet fit genoeg om te starten. Thomas Heijs was daarom zijn vervanger. Aan de start stonden ook Thijs Homan, Erik Rekker, Jochem van Diepen, Gerben Geertsema, Nico Hoekstra en libero Niels Kuypens.

Dordrecht begon een stuk scherper aan de eerste set en sloeg meteen een gaatje van vier punten. Bij een stand van 3-7 werd er meteen een time-out door Huisman aangevraagd. Deze time-out had niet het gewenste effect. Veel onnodige fouten aan de kant van de Bedumers zorgden voor een grotere achterstand van zeven punten (5-12). DIO moest iets gaan doen om het gat te dichten en dat gebeurde dan ook. Beetje bij beetje kwam de thuisploeg terug in de set en negentien punten later was de stand weer in evenwicht (18-18). Uiteindelijk wisten de Bedumers de leiding over te nemen. Bij een stand van 24-23 werd het verlossende punt binnen geslagen: 25-23.

In de tweede set was het de thuisploeg die beter voor de dag kwam. Al snel werd de leiding genomen (8-4). Dordrecht bleef qua score niet ver achter de gastheren aanlopen. Voornamelijk door het midden waren zij vaak doeltreffend. DIO wist de marge echter tot aan het einde van de set in stand te houden. Dordrecht wist nog drie setpunten weg te werken, maar bij de vierde was het dan toch raak. DIO won de tweede set met 25-21.

De Bedumers wilden er snel een eind aan maken en gaven in de derde set meteen gas. Wederom werd er snel een gaatje geslagen. Dordrecht gaf zich echter niet zonder slag of stoot over. Elke keer als DIO een ruime marge had opgebouwd, kwam Dordrecht tot op één punt terug. Bij een stand van 24-21 leek het gedaan, maar wederom wisten de  bezoekers twee wedstrijdpunten weg te werken voordat DIO alsnog de winst binnen wist te harken. De laatste set ging uiteindelijk met 25-23 naar de thuisploeg.

Een wedstrijd die gekenmerkt werd door veel slordigheden. DIO Bedum hield Dordrecht  te lang aan het elastiek, waardoor het soms onnodig spannend werd. Uiteindelijk werden er toch drie belangrijke punten binnengehaald en staat de ploeg van Huisman nog steeds op de tweede plaats in de Topdivisie.

Na afloop van de wedstrijd vertrok DIO Bedum, samen met enkele supporters, naar Appingedam voor het Noord-Groninger Sportgala. Het team was genomineerd voor de titel Sportploeg van het Jaar, maar wist deze prijs helaas niet in de wacht te slepen. Toch werd er wel een mooi feestje gebouwd in Appingedam.

Zondag staat de uitwedstrijd tegen koploper Peelpush op het programma. Het is nog de vraag of deze wedstrijd doorgaat in verband met wedstrijden om de nationale beker, waar Peelpush het in de halve finale opneemt tegen Landstede Zwolle.

No Replies to "Slordig DIO Bedum zet Dordt opzij"