SC Loppersum strijdend ten onder

SC Loppersum is op eigen veld onderuit gegaan tegen kampioenskandidaat Pelikaan S. De Oostwolders stapten na negentig zware minuten met een 1-2 zege van het door regen glibberig geworden veld.

Voor zowel de Lopsters als de club uit de gemeente Leek was een overwinning eigenlijk noodzaak. De thuisclub kon de punten wel gebruiken om de top niet helemaal uit het zich te verliezen en Pelikaan S. moest winnen om in het spoor van koploper vv Groningen te blijven.

Een ideaal affiche om er een mooie pot voetbal van te maken, maar daar maakten de omstandigheden al snel korte metten mee.

Om de grasmat nog enigszins in de plooi te krijgen hadden vrijwilligers donderdagavond de handmaaiers van stal gehaald om het ‘tapijt’ te kortwieken. Bittere noodzaak, want de gemeente Loppersum kon met het beschikbare materiaal niets uitrichten. Hulde voor de noeste en vaak onzichtbare krachten van de club. Toch was er vlak voor de aftrap nog enige twijfel of het duel wel door zou gaan. Het was al behoorlijk nat en er was meer regen voorspeld.

Uiteindelijk werd er gewoon om half drie afgetrapt en was het SC Loppersum dat de wind schuin in de rug had. Het team van trainer Henk Buikema zocht zonder veel omhaal de weg naar het doel van Pelikaan S. dat het liefst kunstgras onder de voeten voelt, maar nu ook de omstandigheden tegen zich had. Nadat Joris Jurna en Hans Middel al wat kansen onbenut hadden gelaten, was het Middel die de thuisclub op voorsprong wist te zetten: 1-0.

De voorsprong was op dat moment zondermeer verdiend. Pelikaan S. wist niet in zijn eigen spel te komen en zag de lange ballen steeds vaker richting het eigen strafschopgebied vliegen. Toch zouden de gasten vlak voor rust langszij komen.

In de 43e minuut stapte Mart Buikema iets te gretig in en liet Handrit Hoxhaj ontsnappen. Die liet daarna ook laatste man Peter Groenewege staan en liet vervolgens een vuurpijl van zijn schoen vertrekken. Doelman Peter Paul Datema kreeg geen vat op de ietwat zwabberende inzet en zag de bal onder zijn lichaam door in het doel verdwijnen: 1-1.

Een bittere pil voor de gastheren, voor wie de rust net te laat kwam. Terwijl de aangekondigde regen inmiddels ook in Loppersum was gearriveerd, maakten de teams zich op voor het tweede bedrijf. Nu was het Pelikaan S. dat druk moest zetten. Met het combinatiespel dat men doorgaans op de mat legt was weinig eer te behalen, dus werd ook nu de lange bal gehanteerd.

SC Loppersum werd teruggedrongen en kwam na driekwart wedstrijd op achterstand te staan. Een bal van achteruit belandde bij Petrit Hoxhaj die goed binnenschoot: 1-2. De thuisclub weigerde te capituleren en ging op zoek naar de gelijkmaker. In defensief opzicht werden er meer risico’s genomen. Ruben Danhof werd richting aanval gedirigeerd in de hoop dat hij voor een verrassing zou kunnen zorgen.

De beste mogelijkheden kreeg de thuisclub uit spelhervattingen. Doelpuntenmaker Middel was nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar hij moest een corner met links richting doel zien te verlengen en dat bleek niet zijn sterkste been te zijn. De bal werd over de deklat getild. SC Loppersum had, volgens leider Tristan van der Beek, op het loodzware veld hard gestreden voor een goed resultaat, maar voelde in de slotfase van de energie slurpende operatie de krachten langzaam wegvloeien. Omdat Pelikaan S. ook geen grote kansen meer kreeg, bleef de stand ongewijzigd.

SC Loppersum speelt zaterdag opnieuw thuis. Dan komt laagvlieger HFC ‘15 op bezoek. Het is een van de inhaalduels die de elf van Buikema in winst moet zien te vertalen om in ieder geval de derde plaats in de ranglijst binnen bereik te houden. Pelikaan S. kan zich opnieuw voor een lastige klus opmaken, want ook het veld van gastheer Noordwolde staat niet bepaald bekend als de ideale voetbalondergrond.

* SC Loppersum – Pelikaan S. 1-2 (1-1). Hans Middel 1-0; Handrit Hoxhaj 1-1; Petrit Hoxhaj 1-2.

No Replies to "SC Loppersum strijdend ten onder"