ZZVV helpt NEC Delfzijl op weg

NEC Delfzijl lijkt hard op weg om zich in de middenmoot van de tweede klasse J te gaan nestelen. Op het sportpark Centrum werd het bezoekende ZZVV simpel aan de kant gezet. De ploeg uit het Drentse Zuidwolde kreeg met maar liefst 6-1 op de voetbalbroek.

De bezoekers beleven zware tijden. Vorige week gingen de Drenten met 4-0 onderuit tegen Noordscheschut en men verlangde eigenlijk wel weer eens naar een succesje. Als je echter in februari al als een goedheiligman zonder baard acteert, moet je niet raar opkijken als er na negentig minuten opnieuw een nederlaag op het wedstrijdformulier prijkt.

Aanvankelijk wees niets er op dat de Havenkanters een ruime zege zouden boeken. ZZVV voetbalde aardig mee op het Delfzijlster kunstgras. De eerste treffer van het duel ontstond na een fout van doelman Luuk Dorland. De schade leek nog hersteld te kunnen worden, maar de bal viel uiteindelijk voor de voeten van Harmen Laan en hij was na negentien minuten de gevierde man: 1-0.

De kleine kansen die ZZVV daarna kreeg konden niemand bij NEC Delfzijl erg verontrusten. Sterker nog, het duel werd door toedoen van de Drenten al in een vroeg stadium beslist. Wat Elrick Mulder na amper een half uur spelen in gedachten had toen hij het leer zomaar bij Erwin Noordhoff inleverde zal altijd een raadsel blijven, maar Noordhoff profiteerde prima en gaf Dorland het nakijken: 2-0.

Het was bepaald niet de dag van Mulder, want hij was ettelijke minuten later ook verantwoordelijk voor de derde Delfzijlster treffer. Een overtreding binnen de zestienmeter leidde tot een doeltreffende strafschop van Thijs Sonneveld: 3-0.

NEC Delfzijl hoefde zich niet eens bovenmatig in te spannen om de bezoekers te pijnigen, want ze besloten zichzelf de das om te doen. Voor de pauze zou het ook nog 4-0 worden. Het was Erwin Noordhoff die na een prima aanval voor zijn tweede van de middag tekende.

Toen het in de 53e minuut ook nog eens 5-0 werd door toedoen Edwin Hodzic, leek zich een zwarte middag voor ZZVV af te tekenen. NEC Delfzijl vond het echter niet nodig om nog wat extra zout in de gapende wond te strooien en speelde de resterende minuten ietwat plichtmatig uit. Jan Douwe Rinsma mocht ook nog in de feestvreugde delen. Hij scoorde als invaller 6-0 uit een razendsnelle omschakeling.

Dat ZZVV zichzelf nog met de zogenaamde eretreffer wist te belonen, interesseerde weinigen. Jacco Tuinstra mikte een voorzet van Matthijs Capellen met het hoofd achter goalie Bas Westerhuis: 6-1.

Zaterdag kan de ploeg van trainer Erwin Heerlijn zichzelf een prima dienst bewijzen door de uitwedstrijd tegen DZOH met een goed resultaat af te sluiten. Dat zal echter minder eenvoudig gaan dan in het duel met ZZVV.

* NEC Delfzijl – ZZVV 6-1 (4-0). Harmen Laan 1-0; Erwin Noordhoff 2-0; Thijs Sonneveld 3-0 (strafschop); Erwin Noordhoff 4-0; Edwin Hodzic 5-0; Jan Douwe Rinsma 6-0; Jacco Tuinstra 6-1.

No Replies to "ZZVV helpt NEC Delfzijl op weg"