DRC Phoenix sterkste in modderballet

Dat het griepvirus flink heeft huisgehouden, hebben ook de rugbyers van DRC Phoenix uit Delfzijl aan den lijve ondervonden. Er stonden in Groningen vijftien spelers klaar om daar tegen de thuisclub te spelen. Het veld was door de overvloedige regenval flink doorweekt en had het duel meer weg van een modderballet.

Phoenix liet meteen zien waar ze voor gekomen waren. Door na de kick-off veel druk te zetten, was de verdediging van Groningen nog niet goed opgesteld. Binnen vijf minuten wisten de Delfzijlsters een gat in de verdediging te vinden en scoorde men de eerste try met conversie.

De bezoekers bleven gedreven spelen en wisten met de scrum-spelers vele meters te winnen, door elkaar goed op te blijven volgen wisten de gasten ook de tweede try te scoren zonder conversie. De Stadjers kregen de bal niet van de eigen helft, door een penalty van Groningen kwam de bal gunstig te liggen om deze door de posts te scoren. Niet lang daarna was het rust.

Met inmiddels doorweekte tenues begon DRC Phoenix wat zenuwachtiger aan de tweede helft. Vele wissels van Groningen werden ingezet waardoor Phoenix wat behoedzamer werd. Door deze zenuwen begon Phoenix fouten te maken en werd men steeds weer tien meter teruggezet, tot dicht aan de eigen tryline.

Door goed te blijven verdedigen wist Phoenix in balbezit te komen. De fullback van de Havenkanters wist Groningen te ontlopen en sprintte verder dan de halve veldlengte. Phoenix kreeg hierdoor ruimte en nam het spel weer in handen. Sterk loopwerk bracht Phoenix dicht bij de tryline van Groningen. Snel opvolgende aanvallen doorbraken de verdediging van Groningen waardoor Phoenix de laatste try van de wedstrijd wist te scoren, waarmee de eindstand door de gasten op 0-20 werd bepaald.

Phoenix staat derde in de Noord-Oost Competitie en moet blijven strijden voor deze plek. Vorige week liet RC Feanster zien dat zij deze plaats ook wel zien zitten. De eerstvolgende wedstrijd speelt DRC Phoenix in Delfzijl. Op zondag 6 maart worden The Big Stones uit Havelte ontvangen. De kick-off is om half drie.

No Replies to "DRC Phoenix sterkste in modderballet"