Viboa zakt door ondergrens tegen BCV

Viboa had goede zaken kunnen doen, maar dan zou er op eigen terrein wel gewonnen moeten worden van BCV. Het werd echter een deceptie voor de thuisclub. De ploeg van trainer Ron de Boer speelde niet slim en verloor kansloos met 0-3.

Ten opzichte van een week eerder, toen er met 3-1  van ´d Olde Veste werd gewonnen, moest trainer Ron de Boer twee andere spelers inbrengen. Heinze Andringa was geschorst, terwijl Deshley Storm niet kon spelen. Hans Zwakenberg, terug van een schorsing, en George Goguadze waren de vervangers.

Goguadze startte vanaf de linkerkant, waar Duncan Torrenga de laatste twee wedstrijden lekker bezig was. Hij werd nu, op een  voor hem onwennige positie in de spits, naast Rick Schaaphok geposteerd. Ook werd Niels van Dalen uit het centrum van de verdediging gehaald. De man die de defensie in het dule met Olde Veste prima had gestuurd, mocht zijn verdedigende kunsten weer eens op het middenveld vertonen, de plek waar Thomas Kauw vorige week uitgroeide tot beste speler aan Viboa-zijde. Kauw verhuisde weer naar de rechtsback-positie.

De vele wisselingen deden het team geen goed en zorgden ervoor dat de verdediging zonder leider Van Dalen een chaos was. Torrenga kreeg geen ruimte voor acties en Goguadze speelde zeer onwennig.

Ook de manier van spelen, lange ballen op Schaaphok, was bepaald geen succes. Het was al snel duidelijk dat de ploeg uit Burgum zich goed had voorbereid, zodat de spits van Viboa niet in z´n spel kon komen. Dat Viboa het toch negentig minuten op dezelfde manier bleef proberen, getuigt dan ook niet van slimheid.

In de eerste helft had Cor De Jong de gasten op voorsprong gebracht. De aanvoerder kopte raak na een uitstekend genomen vrije trap van Roel van der Meulen. Voor rust was Torrenga namens de thuisploeg het meest doelgericht. Eerst schoot hij een voorzet hard over en even later krulde hij een vrije bal rakelings naast. Op slag van rust ging de jonge aanvaller op avontuur. Komend vanaf het middenveld waren er geen afspeelmogelijkheden, waarna hij twee man passeerde en met een bekeken schot leek te scoren. BCV-doelman Hendrik van der Laan doorzag het en wist de bal te plukken.

Vlak voor de thee had BCV de score kunnen verdubbelen. Het schot van Fedde Durk Kingma werd echter door doelman Cedric Tillema gekeerd en ook de rebound van Roel van der Meulen leverde niet het gewenste resultaat op.

Na rust was het nog minder aan Winsumer zijde. Men bleef volharden in de lange bal. En steeds weer ging het mis. De wil om te winnen was er wel, maar er werd voetballend niets gebracht. Ook verdedigend ging er veel fout, wat BCV nog twee goals opleverde. Steffen Procee verdubbelde de marge nadat een voorzet van Fedde Durk Kingma door Jelte van der Wal was gemist. Kingma stond later ook aan de wieg van de derde Friese treffer. Uit zijn voorzet wist Jelte van der Wal de eindstand op 0-3 te bepalen.

Na de derde treffer kreeg Viboa nog een paar mogelijkheden uit standaardsituaties. De eerste kopte Marcel Pannekoek uit een corner van Torrenga prima in, maar goalie Van der Laan wist het speeltuig over het doel te tillen. De daaropvolgende corner werd door invaller Déni van Dalsem prima ingeschoten. Zijn inzet werd echter van de doellijn gehaald.

Het bleef uiteindelijk bij 0-3 voor de gasten. Een dikverdiende overwinning, maar wel met dank aan Viboa dat op geen enkele manier probeerde te voetballen en met de lange ballen precies in de kaart speelde van de fysiek sterkere Friezen.

* Viboa – BCV 0-3 (0-1). Cor de Jong 0-1; Steffen Procee 0-2; Jelte van der Wal 0-3

No Replies to "Viboa zakt door ondergrens tegen BCV"