Wagenborger Boys neemt revanche

Wagenborger Boys heeft de thuiswedstrijd tegen VEV winnend weten af te sluiten. Het team van trainer Erik Hiemstra zegevierde met 3-1 en nam daarmee revanche voor de eerder dit seizoen geleden nederlaag. De thuisclub revancheerde zich eveneens voor het schlemielige puntenverlies van vorige week in het duel met SV Mussel, waarin men het betere van het spel had, maar de geboden kansen weigerde te benutten en met 0-1 klop kreeg.

Een veel te slap begin was er in september van het afgelopen jaar de oorzaak van dat Wagenborger Boys uiteindelijk tegen een 4-3 nederlaag aanliep. Dat zou de mannen van Hiemstra niet nog een keer mogen gebeuren. De oefenmeester drukte zijn team dan ook op het hart om meteen vanaf het eerste fluitsignaal gas te geven. De beste kansen waren in het eerste bedrijf voor de gastheren, die ook nu de trekker kennelijk niet durfden over te halen. Klaas Jan Nieland had, op een meter of vijf van de VEV-goalie, doeltreffend moeten uithalen maar besloot de bal over de deklat te mikken.

De grootste kans was echter voor doelman Arjan Levinga. Hij mocht vanaf elf meter uithalen nadat er een strafschop was toegekend. De goalie wist zijn collega uit Klazienaveen-Noord echter ook niet te passeren. ‘Normaliter is hij een zekerheid en schiet hij ze er wel in. Dit was echter wel even een tegenvaller’, zegt Hiemstra. De rust brak aan zonder dat er gescoord werd en dus zou het na de doelwisseling moeten gebeuren.

Het scenario liep in het tweede bedrijf iets anders dan men bij de gastheren in gedachten had. Een dikke vijf minuten na de hervatting was het namelijk VEV dat brutaal aan de leiding wist te komen door een treffer van Mamoet Said Abei: 0-1. En andermaal moest Wagenborger Boys in de achtervolging.

De Drenten deden zich na de voorsprong zelf de das om. Er werd tot twee keer toe geel voor een van de gasten getrokken na evenveel overtredingen en dus moesten ze een groot deel van de tweede helft met tien man spelen. Hiemstra besloot wat omzettingen te plegen om de druk op het doel van de bezoekers te vergroten. Het was Sander Levinga die met een schot van afstand voor 1-1 wist te zorgen, waarna het er voor VEV niet beter op werd.

Nadat een paar inzetten hun doel hadden gemist, wist Roy Roelfszema wel raak te schieten (2-1) en maakte Ruben Snijder dankbaar gebruik van de ruimte die er achterin bij de bezoekers was gevallen. Hij bepaalde de eindstand op 3-1.

Hiemstra was uiteraard in zijn nopjes met de overwinning die hij meer dan verdiend noemt. De Wagenborgers spelen zaterdag opnieuw een thuiswedstrijd. Dan komt SETA op bezoek. In Stadskanaal wisten de Boys met 1-2 te winnen en het zou Hiemstra heel gelegen komen om ook nu drie punten te pakken. ‘We krijgen daarna namelijk een paar moeilijke tegenstanders en dan is het wel lekker dat je die punten in ieder geval op zak hebt’, zegt de coach.

* Wagenborger Boys – VEV 3-1 (0-0).
Mamoet Said Abei 0-1; Sander Levinga; Roy Roelfszema 2-1; Ruben Snijder 3-1

No Replies to "Wagenborger Boys neemt revanche"