Klimaatgroep Stars tankt zelfvertrouwen

In aanloop naar de play-downs voor lijfsbehoud in de eredivisie tafeltennis, heeft Klimaatgroep Stars opnieuw vertrouwen getankt door met 3-3 gelijk te spelen tegen Feyenoord van Teylingen. Voor de Middelstummers kwamen Colin Rengers, Henk Jan Wils en Jan Tammenga in actie. Tammenga liet zien klaar te zijn voor de play-downs, door voor het eerst dit seizoen beide partijen in één wedstrijd te winnen.

De wedstrijd tegen FvT werd geopend met een wedstrijd tussen Merijn de Bruin en Colin Rengers. De Bruin liet in deze partij zien duidelijk scherper te zijn dan Rengers en wist redelijk gemakkelijk met 3-0 te winnen. Wils speelde na deze partij tegen Hugo Krier. Dit werd evenmin een succes voor de Noord-Groningers. Ook Wils verloor zijn partij met 3-0 in games en dit betekende dat het team van coach Gert Stulp meteen tegen een 2-0 achterstand aankeek.

Tammenga wist zijn eerste partij te winnen, door oudgediende Fjodor Rademakers in een spannende wedstrijd te verslaan. De Bruin was hierna te sterk voor Wils, waardoor een gelijkspel het maximaal haalbare resultaat voor de bezoekers was. Rengers en Tammenga moesten dan allebei hun partijen tegen respectievelijk Rademakers en Krier winnen. Doordat beide spelers in hun laatste wedstrijden erg goed en geconcentreerd tafeltennis speelden, wisten ze uiteindelijk een gelijkspel uit het vuur te slepen.

Klimaatgroep Stars speelt zondag om 14.00 uur haar laatste wedstrijd in de reguliere competitie tegen Hilversum. Bij winst verlaat men de laatste plaats in de eredivisie. Het duel wordt gespeeld in de sportzaal aan de Coendersweg 15a in Middelstum.

Nadat deze wedstrijd is afgewerkt, spelen de Middelstummers vanaf april play-downwedstrijden voor lijfsbehoud. De tegenstander in de play-downs is deels afhankelijk van het resultaat in de wedstrijd tegen Hilversum. Als de Noord-Groninger tafeltennissers het duel winnen, gaat men de Hilversummers voorbij op de ranglijst en wordt er gespeeld tegen de nummer zes van de eredivisie. Dat is op dit moment FvT uit Rotterdam. Als Klimaatgroep Stars de wedstrijd tegen Hilversum gelijk speelt of verliest, wordt er in de play-downs tegen de nummer vijf van de eredivisie gespeeld. Deze plaats wordt momenteel bezet door Scylla uit Leiden.

(foto: Ivo Lint, TTV Midstars)

No Replies to "Klimaatgroep Stars tankt zelfvertrouwen"