WEO zet Veelerveen opzij

Onder een aangenaam winterzonnetje mocht het Woldendorper WEO zondag voor het eerst dit jaar op eigen veld aantreden. De tegenstander die bestreden moest worden was Veelerveen. Vanaf het beginsignaal was duidelijk dat goed voetbal moeilijk zou zijn op het zware veld van het sportpark Woldendorp. Het lukte beide teams dan ook niet om de toeschouwers een goede wedstrijd voor te schotelen. De thuisclub wist het duel echter wel met 3-0 te winnen en dat vergoedde veel.

WEO probeerde zo snel mogelijk het verschil te maken en was vaak voor het doel van Veelerveen te vinden. Ondanks de zeven corners die de gastheren in het eerste half uur mochten nemen, lukte het de geelzwarten vooralsnog niet om de score te openen. Het duurde tot de 40e minuut alvorens de ban werd gebroken. Niek van Eerden besloot op de rand van het strafschopgebied een poging te wagen. Het schot leek een prooi te worden voor de keeper van Veelerveen, maar vlak voor zijn neus was het Jeroen ten Have die het schot bewust richting de andere hoek van het doel werkte waardoor de goalie kansloos was en Ten Have zijn rentree met een doelpunt opsierde: 1-0.

Vlak voor het rustsignaal dacht WEO recht op een strafschop te hebben nadat Niek van Eerden binnen de beruchte lijnen werd gevloerd. De scheidsrechter dacht hier anders over en liet doorspelen. Voor de thee werd er niet meer gescoord en dus moesten de toeschouwers hopen dat ze na de onderbreking nog het een en ander van hun favorieten te zien zouden krijgen.

Het tweede bedrijf was amper op gang of er ontstond een grote kans van Jan Meijerhof na een voorzet van Jeroen ten Have. Meijerhof mikte de kopbal echter naast het doel. Het duurde tot de 73e minuut alvorens WEO de voorsprong wist te verdubbelen. Niels Jansen werd onderuit gehaald in het strafschopgebied en deze keer wees de fluitist naar de penaltystip. Net als zijn vorige vijf strafschoppen dit seizoen faalde Wouter Slager ook bij poging zes niet: 2-0.

Tien minuten voor het laatste fluitsignaal dacht iedereen op het sportpark dat Niels Jansen de 3-0 zou maken. Door het slechte veld rolde de bal echter niet, zoals hij had verwacht en kwam Jansen vlak voor het doel niet uit met zijn passen. Doeltreffend afronden werd daardoor een utopie. Met nog vijf minuten op de klok was het wel raak voor Jansen. Vanaf het middenveld werd een prachtige aanval opgezet die na een voorzet van Jarno Oosterveld werd verzilverd: 3-0.

Het laatste wapenfeit van de wedstrijd was een poging van Bert Jager om zijn eerste doelpunt voor WEO te maken, maar zijn afstandsschot kwam recht in de handen van de Veelerveenster keeper terecht. WEO mag zich nu gaan opmaken voor de uitwedstrijd tegen Sellingen dat met een 7-0 overwinning op Drieborg klaar lijkt voor een bezoek van de nummer drie op de ranglijst.

No Replies to "WEO zet Veelerveen opzij"