Olympics in Brede School Noord

In de Brede School Noord in Delfzijl is woensdag Samenjong! Olympics 2016 gehouden. Het werd een dag vol sport, waaarbij veel facetten aan de orde kwamen.
De dag begon met een toespraak van Willem Meloni van Mindervalidensport Delfzijl en een vertegenwoordiger van Samenjong. Na de toespraak werk er gestart met de sportactiviteiten van SamenJong Olympics.

De openingsknaller was een voetbalwedstrijd tussen Delfzijl u19 en GVAV Rapiditas u19. Er werd gestreden om de SamenJong Schaal. De wedstrijd werd dik gewonnen door Delfzijl u19. Er kon dus ook met een feestelijk sfeertje aan de teamsporten worden begonnen.

De categorie die mocht beginnen was 12 tot en met 15 jaar. De teams werden op kleur ingedeeld. De sporten bestonden uit rolstoelbasketbal, hockey (zonder rolstoel) en voetbal. Na de teamsporten moesten alle teams een estafette lopen om de doorslag te geven wie als winnaar uit de bus zou komen. Het winnende team was AFC en zij kregen een grote beker.

Na de estafette was er een prijsuitreiking. Er werden twee prijzen uitgereikt. De SamenJong-schaal voor de voetballers en de beker voor de teamsporten. Deze prijzen werden uitgereikt door wethouder Meindert Joosten van de gemeente Delfzijl.

Nadat de prijzen waren verdeeld was er tijd voor een pauze met een live-optreden van dansschool The Legacy met de groep So What. Er was de hele dag een deejay aanwezig om de sfeer er goed in te houden.

Na de pauze werd een start gemaakt met de leeftijdscategorie 15 tot en met 19 jaar. Deze teams moesten het zelfde doen als de jongere groep. Ook zij moesten de estafette lopen om een winnaar te kunnen aanwijzen en dat werd ZVV Jimmy’s.

De afsluiter van de sportactiviteiten was een voetbalwedstrijd tussen de G-voetballers van Appingedam en BATO. Zij streden om de Mindervaliden Sport Cup 2016. Het duel werd met 11-6 door Appingedam gewonnen.

Na deze wedstrijd werden de prijzen uitgereikt van de teamsporten 15 tot en met 19 jaar en het G-voetbal. Dit werd gedaan door wethouder Jan Menninga van Delfzijl. Na een dag vol sporten in de Brede school Noord gingen de deelnemers tevreden naar huis. De organisatie sprak van een geslaagde dag en bedankte vrijwilligers, sponsors en deelnemers bedanken voor hun deelname en inzet. ‘Zonder hen is er geen SamenJong Olympics’, aldus Meloni.

No Replies to "Olympics in Brede School Noord"