De Pelikanen wint bij SV De Heracliden

De Pelikanen heeft in Uithuizermeeden van thuisclub SV De Heracliden weten te winnen. De eindstand (0-1) op het Meister sportpark was al na vijf minuten bereikt. Ruben Keizer mocht zich na het laatste fluitsignaal tot matchwinnaar laten kronen. Hij was verantwoordelijk voor de enige goal van de wedstrijd.

Voor beide teams zou een driepunter zeer welkom zijn. De Damsters en hun opponenten willen maar wat graag los komen van de onderste regionen en dus zou er het een en ander moeten gebeuren. Coach Remy van der Wal van De Pelikanen moest dat doen zonder Erik Jan Raangs, Reza Fambrene en Daniël Srowig. Eerstgenoemde zat een schorsing uit, terwijl het andere duo op reis was.

Het grootste gemis binnen het team van Jan Medema was het wegvallen van Roy Streppel. De Meister liep tijdens de training een kwetsuur aan de rechterknie op en is de rest van het seizoen uitgeschakeld. ‘Hij wou wegdraaien met de bal aan zijn voet waarop het been bleef staan en zijn knieschijf ineens naar de zijkant schoot. Het euvel is wel weer verholpen, maar op hem hoeven we niet meer te rekenen’, zegt Medema.

Hij moest het middenveld omzetten en besloot Jeroen Linstra daar centraal te posteren. Een onverdeeld succes werd dat niet. De Heracliden was zoekende en kreeg totaal geen grip op het middenveld. Na een kwart duel had Medema het wel gezien en besloot de zaak opnieuw om te gooien. Daarbij nam Mark Knol de positie ‘op tien’ van Linstra over.

De omzettingen die zijn collega moest plegen, pakten niet verkeerd uit en waren volgens Van der Wal mede te danken aan de brede selectie waarover hij de beschikking heeft.

Het duel op het zwaar te bespelen veld was binnen vijf minuten ontbrand. Een aanval uit het boekje leidde tot balbezit van Ruben Keizer. Hij speelde de mee opgekomen Milan Bijmolt aan en kreeg het leer vervolgens retour. Het schot dat Keizer van zijn voet liet vertrekken bleek teveel van het goede voor de Meister goalie te zijn: 0-1.

De grootste kansen daarna waren eveneens voor de bezoekers. Die bleven onbenut en daaruit kwam maar weer eens naar voren dat de roodwitten moeite met scoren hebben. Een en ander blijkt ook wel uit de rapportcijfers die men momenteel kan overleggen. Peli is namelijk een van de minst scorende ploegen in de derde klasse C.

Daan de Groot is clubtopscorer van de Damsters met vijf treffers. Uit nood geboren was hij in het hart van de defensie opgesteld en moest het maken van doelpunten aan zijn collega’s overlaten. Het lukte Niels Dijkstra en Milan Bijmolt echter niet om de score uit te breiden, waardoor De Heracliden mocht blijven hopen.

De gastheren probeerden het na de pauze wel, stuurden Mark Knol op een gegeven moment mee naar voren om voor oorlog in het Damster strafschopgebied te zorgen, maar zagen hun opponent de betere kansen krijgen. Ruben Keizer kreeg de bal niet tussen de palen door en  Niels Dijkstra presteerde het om op twee meter van het doel de bal over de deklat te jagen.

Het bleef bij die ene treffer die De Pelikanen drie punten opleverde. In Appingedam was Peli ook al de betere, maar ging De Heracliden er met de punten vandoor. Die hadden ze ook nu graag in de zak gestoken, maar aanspraak mochten ze er niet op maken, vindt ook Medema. ‘De Pelikanen heeft terecht gewonnen. Een overwinning voor ons was welkom geweest omdat je daarmee jezelf een beetje uit de zorgen had kunnen spelen. Nu zitten we er zelf midden in. De komende weken zal het niet gemakkelijk voor ons worden.’

Van der Wal was uitermate tevreden over de verrichtingen van zijn team. ‘Het is natuurlijk een mooi ruggensteuntje als je al zo snel in de wedstrijd op voorsprong weet te komen. We trainen vaak op dit soort zaken en het pakte nu goed uit. We hadden ons daarna meer lucht moeten verschaffen, maar vergaten de mogelijkheden te benutten.’

De Pelikanen speelt zaterdag op eigen veld tegen laagvlieger Lycurgus. De elf van coach Jan Medema gaan op bezoek bij HFC ’15.

* SV De Heracliden – De Pelikanen 0-1 (0-1). Ruben Keizer 0-1

No Replies to "De Pelikanen wint bij SV De Heracliden"