Target Sprint & Zomerbiatlon Games in Ten Post

Hoe zet je een relatief onbekende sport als Target Sprint op de kaart? Door gewoon een wedstrijd Target Sprint in Ten Post te organiseren. Dat gaat op 19 maart dan ook gebeuren en wel op het terrein van de SV TEO.

Target Sprint is een internationaal onderdeel van de ISSF, een wereldwijde organisatie binnen de schietsport, en wordt binnen Nederland ondersteund en begeleid door de Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie KNSA.

De sport komt voort uit de Olympische Winterbiatlon waarin uitputtende inspanning wordt gecombineerd met schietsport. De uitdaging en training hierin is het vinden van de mentale balans en de totale lichaamsbeheersing. Eigenschappen die ook in het dagelijks leven belangrijk zijn.

Aangezien er in Nederland niet vaak voldoende sneeuw valt, wordt deze variant gedaan met hardlopen/sprinten van rondes van 400 meter waarna je staand met een wedstrijdluchtgeweer eerst vijf doelen/targets moet raken voordat je aan de volgende sprint van 400 meter begint. In totaal worden er drie rondes gelopen met twee schietmomenten.

Naast de Target Sprint is er ook nog een variant voor de duurlopers in de vorm van een Zomerbiatlon. Hierin loopt men vijf rondes van 1000 meter met twee keer een staand en twee keer een liggend schietmoment. In tegenstelling tot de Target Sprint moet men bij elke misser een strafronde lopen.

Is deze vorm van sport een uitdaging? Kom dan op 19 maart dan kijken tussen 12.00 en 15.00 uur naar het sportcomplex van SV TEO aan de B. Kuiperweg 11 in Ten Post.

No Replies to "Target Sprint & Zomerbiatlon Games in Ten Post"