Viboa mist ‘gif’ en kwaliteit bij PKC ’83

Viboa heeft niet voor een stunt kunnen zorgen. Tegen PKC ’83 werd verloren, een nederlaag die de Winsumers aan zichzelf te danken hadden. In de niet al te beste wedstrijd waren de stad-Groningers feller en, mede door persoonlijke fouten aan de kant van Viboa, productiever. Het werd op sportpark De Kring 3-1 voor de gastheren.

Vanaf het beginsignaal liet de thuisploeg zien hoe je aan en wedstrijd moet beginnen. Alle duels werden gewonnen en vanaf de zijkanten werden de ballen in de zestien gespeeld. Toch bleef het bij een paar kopkansen, die verder niet echt voor gevaar zorgden. Aan de andere kant mocht Duncan Torrenga een vrije bal nemen. Vanaf de rechterkant bracht hij de bal goed in, maar in een wirwar van spelers was het Charlie Ton die namens PKC ’83 een doelpunt wist te voorkomen.

Nadat in de 8e minuut nog en vrije bal door Jordi Striedelmeijer naast was geschoten, was het vijf minuten later wel raak voor de thuisploeg. Een lange bal over de linkerkant leek door Heinze Andringa eenvoudig opgepikt te kunnen worden, maar in het duel met Striedelmeijer ging de Winsumer tegen de vlakte. Niels van Dalen leek de bal daarop nog simpel weg te kunnen werken. De centrale verdediger stond echter te slapen en werd door Bryan Inge verrast en voorbijgesneld, waarop de perfecte voorzet  van dichtbij binnen gekopt kon worden door Ifeay Gorissen: 1-0.

Niet veel later mocht Inge vanaf de rechterkant een lage voorzet geven. Van Dalen wilde ruimen maar trapte finaal mis, waardoor Jordi Striedelmeijer vrij mocht uithalen. Zijn inzet was echter recht op doelman Cedric Tillema gericht, die daardoor niet tot het uiterste hoefde te gaan.

Halverwege de eerste helft kreeg Heinze Andringa een  kopkans uit vrije bal van Niels van Dalen, maar zag dat zijn inzet via een verdediger over de achterlijn ging. Uit de daaropvolgende corner van Duncan  Torrenga was het Marcel Pannekoek die z’n hoofd net niet goed tegen de  bal kon krijgen. De bal ging net voorlangs.

Viboa kreeg meer grip op de wedstrijd en dat resulteerde in een treffer. Een lange bal van Cedric Tillema werd door Torrenga goed verwerkt, waarop de linkermiddenvelder tussen drie man wegdraaide en het spel naar Marcel Pannekoek verplaatste. De captain gaf de bal ineens door op de diepgaande Deshley Storm. De meegesnelde Torrenga trok bij de eerste paal twee verdedigers mee, waarop Storm een prachtige voorzet over het hele strafschopgebied op de inkomende Wouter Bloem gaf. Deze bedacht zich geen moment, nam het speeltuig  ineens uit de lucht op de pantoffel en liet PKC-goalie Ben Medendorp met een snoeihard diagonaal schot kansloos: 1-1.

Hierna waren het de gasten die tot aan de rust het betere van het spel hadden en, met name uit standaardsituaties, een aantal mogelijkheden op een doelpunt kregen. Een keer was er een drie tegen een-situatie, maar de eindpass van Wouter Bloem op Bauke Hoekstra was slecht waardoor een dot van een kans verloren ging. PKC ’83 kreeg op slag van rust ook nog een goede mogelijkheid, maar na een geblokt schot van Striedelmeijer was het aanvoerder Erdem Yeni die net voorlangs schoot.

Na de pauze was het PKC ’83 dat goed uit de kleedkamers kwam. Er werd eerder druk gezet op de verdediging van Viboa, wat voor veel onzekerheid zorgde bij de gasten. Ook waren, net als in de eerste helft, de afvallende ballen voor de fellere Groningers. De lange bal werd daarop maar weer door Viboa uit de kast gehaald. Dit leverde echter geen succes op. Marcel Pannekoek, die de ballen zou moeten verlengen, verloor bijna alle kopduels van de slimme Erdem Yeni waardoor de Winsumers niet of nauwelijks gevaarlijk wisten te worden.

Opmerkelijk waren de ingooien aan Winsumer zijde. Zeker in acht van de tien gevallen werd de bal naar de tegenstander gegooid en met vijf spelers voor de bal is dat niet slim. Zeker niet als je het leer dan ‘gewoon’ in de as van het veld gooit, waar geen medespeler staat. Dit overkwam Heinze Andringa, waardoor PKC ’83 snel over de rechterkant kon uitbreken. De voorzet van Bryan Inge kon door Tillema nog net voor de kopgrage Erdem Yeni weggetikt worden, maar het was ex-Hunsingoër Jordi Striedelmeijer die zijn dorpsgenoten weer op achterstand bracht: 2-1.

In de 55e minuut viel de beslissing. Een foute inspeelbal van Niels van Dalen werd opgepakt door Yeni, die de zeer sterk spelende Bryan Inge wist te bereiken. Zijn voorzet voorbij de tweede paal werd door Striedelmeijer keurig voor gekopt, waarna Ifeay Gorissen zijn tweede goal met het hoofd kon maken: 3-1.

Vanaf de aftrap zocht Viboa meteen de aanval en leek de achterstand ook gaan te verkleinen. Thomas Kauw kwam over rechts goed door en gaf voor op Bauke Hoekstra. Die verlengde op Marcel Pannekoek. De captain van Viboa, die op het middenveld op punten van Erdem Yeni verloor, schoot slap in en zag daarmee weer een prima kans in rook opgaan. Niet veel later was het Yeni die namens PKC ’83 een vrije bal mocht nemen. Serge Fatima (ex-Viboa) en Ifeay Gorissen wisten doelman Tillema echter niet nog eens te verschalken.

De onnauwkeurigheid nam aan beide kanten toe waardoor het spel, de eerste klasse onwaardig, naar een bedenkelijk niveau zakte. Viboa probeerde het wel, maar bij de Winsumers ontbrak het aan ‘gif’, slimmigheid en kwaliteit.

Trainer Marc van Meel (PKC ’83) wilde de drie punten en sommeerde z’n spelers ‘zakelijk’ en zonder risico te gaan spelen. Zo bloedde de wedstrijd dood. Alleen Huseyin Kurt kreeg in blessuretijd nog de mogelijkheid om te scoren. Hij mocht alleen op Cedric Tillema af gaan, maar faalde oog in oog met de sluitpost. Het was ook wel erg geflatteerd geweest, al viel op de overwinning van PKC ’83 niets af te dingen. Zaterdag speelt Viboa thuis tegen ASV Dronten. (bron: WinsumNieuws)

* PKC ’83 – Viboa 3-1 (1-1).
Ifeay Gorissen 1-0; Wouter Bloem 1-1; Jordi Striedelmeijer 2-1; Ifeay Gorissen 3-1

No Replies to "Viboa mist 'gif' en kwaliteit bij PKC '83"