Vrouwen Omlandia boeken elfde zege

De dames-zaalvoetballers van Omlandia stond vrijdagavond in de eigen Tiggelhal in Ten Boer een zware klus te wachten. De dames van Veendam vr1 kwamen namelijk op bezoek. Een tegenstander waar men een seizoen eerder en een klasse lager tot tweemaal toe niet van wist te winnen. Dat lukte deze keer echter wel. De thuisclub zegevierde met 7-5.

Veendam had dit lopende seizoen weliswaar al puntverlies geleden waar Omlandia tot aan de ontmoeting nog de volle buit wist te veroveren. Spanning alom onder de Omlandianen, die er op gebrand waren om drie punten te behalen tegen de Veendammers.
De spanning was bij coach Slagter kennelijk zo hoog op gelopen dat hij al twee dagen ziek op bed had gelegen en nog net de kracht had om de dames te ondersteunen.
De Ten Boersters kwamen fitter voor de dag en voor het eerst dit seizoen had men de primeur door compleet te zijn. Linda Bakker had eerder aangegeven per direct te stoppen, maar toch kon men over een achttal dames beschikken.

Vanwege een gebroken pink nam Laureen Afman haar vertrouwde plek in de verdediging weer in waardoor de plaats onder de lat werd ingenomen door aanvalskanon Chantal Streppel. Daarnaast was er de terugkeer van Marlies Bijman. Na haar zwangerschap zou zij haar eerste ‘officiële’ minuten weer gaan maken dit seizoen. Streppel, Jansen, Hilbelink, Riemersma en De Jonge namen plaats in de basis. De bank werd bezet door Bijman, Afman en Stiekema.

Na twee minuten kwamen de gasten op een 0-1 voorsprong. Een lange bal werd op prachtige wijze met het hoofd verlengd en achter Streppel gemikt.  Omlandia ging op jacht naar de gelijkmaker, wilde een strafschop nadat De Jonge werd gehinderd, maar moest tot de 8e minuut wachten alvorens het raak was.

Een steekbal van Hilbelink schakelde de gehele verdediging van Veendam uit en bracht Stiekema vrij voor de goalie. Ze bleef rustig en schoof het speeltuig tegen de touwen: 1-1. Omlandia nam in deze fase het overwicht terug in deze fase en in de 12e minuut was het Hilbelink die de afronding mocht voltooien. Riemersma kon de bal rond het strafschopgebied beheersen en met een fijn balletje achter het standbeen de mee opgekomen Hilbelink bereiken die met links trefzeker was: 2-1

Inmiddels waren Bijman en Afman ook ingebracht. Zij leken zich probleemloos aan te passen. Afman wist zelfs in de 19e minuut met voorbereidend werk de Jonge te bereiken die de 3-1 liet aantekenen. Binnen twee minuten stond er door treffers van Veendam weer een gelijke stand op de borden, de ene ongelukkig via een been van Jansen en de andere via een afstandsschot: 3-3.

Daarna ontstond een wat rommelige periode die werd afgesloten met een treffer van Jansen. Ze was al eens dicht in de buurt van een goal geweest met een heerlijke inzet op de lat, maar na 23 minuten spelen mocht zij zich dan toch laten omhelzen na goed aangeven van Riemersma: 4-3 Toch wisten de Veendammers met een gelijke stand de rust in te gaan. Door te laat uitstappen verdween een afstandsschot wederom de netten in waarmee de rust met een 4-4 stand aanbrak.

In het tweede bedrijf werd het accent iets meer op de verdediging gelegd en gokte de thuisclub op een langere adem dan die van de gasten. Binnen een minuut was het al raak. Via een intrap van Riemersma belandde de bal bij De Jonge. Zij kon vrij uithalen en bedacht zich niet. De houdbare bal verdween tegen het nylon en dat betekende 5-4. Vier minuten later was de stand alweer gelijk: 5-5. Een stand die lang bleef staan. De spanning was alom aanwezig en voor het publiek ontvouwde zich een aantrekkelijk schouwspel.
Aanvoerster De Jonge nam haar team op sleeptouw op het moment dat daar om gevraagd werd. Waar eerder al twee dames in de luren werden gelegd, was het in de 44e minuut wederom raak met een afstandsschot. Ook in dit geval leek de bal houdbaar, maar wederom trilden de netten en was de 6-5 een feit.

In een spannende slotfase wist Hilbelink aan alle onzekerheid een einde te maken. Na drie treffers vond De Jonge het prima en zag Hilbelink er beter voor staan. Die wist met een rake linker haar tweede te laten noteren en de einduitslag op 7-5 te bepalen. Na het laatste fluitsignaal heerste er vreugde én opluchting. Eindelijk was Veendam verslagen maar belangrijker was de elfde overwinning op rij waarmee een gat van zes punten naar de Veenkolonialen was geslagen.

No Replies to "Vrouwen Omlandia boeken elfde zege"