Farmsum verliest van Kloosterburen

Farmsum heeft zondagmiddag op eigen veld van Kloosterburen verloren. De gastheren gaven in de eerste helft niet thuis. Eigenlijk schrok men pas wakker toen Kloosterbuurder Marcel Remijn met rood van het veld werd gestuurd. Toen hadden de gasten echter al een 0-3 voorsprong genomen. Uiteindelijk zou de ploeg van coach Willem Pettinga op 1-4 finishen omdat Farmsum niet de kwaliteiten in huis had om de numerieke meerderheid uit te buiten.

Gelet op de ranglijst zou Kloosterburen niet veel moeite met het zieltogende Farmsum moeten hebben. De ploeg van trainer Douwe Maat had voor de aftrap nog maar zeven punten op het conto staan tegen zesentwintig voor de Marnebewoners. Kloosterburen bakte er vorige week echter niets van. Tegen laagvlieger Woltersum ging men met maar liefst 6-1 de bietenbrug op terwijl Farmsum met 2-0 van Froombosch verloor. Voor beide ploegen was het dus tijd om sportief revanche te nemen.

Kennelijk had men bij Farmsum niet door dat het duel om twee uur begon. De thuisclub kon in het eerste kwart van de wedstrijd geen vuist maken, liep futloos en onder enige inspiratie rond en had alle geluk van de wereld dat Kloosterburen geen geluk in de afwerking had. De eerste goal lag al na een minuut of zes achter goalie Van der Berg. Arjan van der Laan mikte een vrije trap tegen het nylon: 0-1. Uit voorzetten van Marcel Remijn schoot Jasper Wiersum in eerste instantie net naast en pegelde het leer even later op de paal.

In de 23e minuut scoorde Annejan Ozinga 0-2 en toen Jasper Wiersum er na een half uur spelen 0-3 van wist te maken, leek Farmsum tegen een zware nederlaag aan te zullen lopen. Een opstootje tussen goalie Van der Berg en Remijn leidde tot rechtstreeks rood voor de Kloosterbuurder. Hij ging er tijdens een luchtduel in het doelgebied van Farmsum wat al te stevig in en viel vervolgens samen met de sluitpost op de grond. Deze hield hem vast, waarna Remijn zich los worstelde en de doelman een duw gaf. Scheidsrechter Cleveringa zag het gebeuren, toonde geen genade en stuurde Remijn weg.

Farmsum bleef machteloos rondlopen. Een bal over tien meter naar een medespeler verplaatsen bleek al een lastige opgave te zijn, dus kon Kloosterburen met een comfortabele voorsprong gaan rusten.

In de kleedkamer van Farmsum zal het tijdens de onderbreking wel flink gespookt hebben, want de gastheren kwamen heel anders uit de kleedkamer. Ineens was de inzet en de wil om er iets van te maken er wel, maar ontbrak vaak het vernuft om de goede bedoelingen in resultaat om te zetten. Nadat enkele kopballen van Alwin Nap in schoonheid waren gestorven, wist hij een voorzet vanaf de rechterkant wel achter doelman Adema te krijgen: 1-3. De hoop op een beter resultaat leefde op. Nap kopte nog een keer in de handen van de sluitpost en Robert Veenhuis zag een doelpoging net naast gaan.

Naarmate de tijd wegtikte, kreeg Farmsum steeds meer haast en was de drang naar voren zo groot geworden dat het verdedigen een ondergeschikte rol kreeg toebedeeld. Dat kwam de thuisclub duur te staan. Terwijl iedereen om een strafschop stond te schreeuwen omdat er hands zou zijn gemaakt, schakelde Kloosterburen razendsnel om. De op avontuur gestuurde Jasper Wiersum had alleen de Farmsumer doelman nog voor zich, maar wist het speeltuig knap over de sluitpost heen te tillen: 1-4.

De treffer betekende de definitieve nekslag voor de thuisclub, die aan de resterende tien minuten te weinig had om ook nog maar iets te repareren. Het zou ook teveel van het goede zijn geweest, want de Farmsumers hadden het duel in de eerste helft al verknald.

* Farmsum – Kloosterburen 1-4 (0-3). Arjan van der Laan 0-1; Annejan Ozinga 0-2; Jasper Wiersum 0-3; Alwin Nap 1-3; Jasper Wiersum 1-4

No Replies to "Farmsum verliest van Kloosterburen"