Nieuw wielerevenement voor vrouwen

Een viertal Noordelijke wielerverenigingen organiseert zondag 24 april 2016 een wielerevenement onder de noemer Women on Wheels. Dit evenement richt zich op alle dames die van fietsen houden of hiermee kennis willen maken en zal plaatsvinden op de Wielerbaan van Corpus den Hoorn in Groningen.

Wielrennen voor dames is populair en de groep is groeiende. Women on Wheels biedt clinics en workshops aan die gericht zijn op onderhoud van materiaal, voeding, kleding en fietstechniek. Daarnaast zal er een bruisende markt zijn gericht op alles wat met wielrennen te maken heeft en waar je een hapje en een drankje kunt nuttigen samen met je hele familie. Verder organiseert Women on Wheels een wielerwedstrijd en zal er een toertocht georganiseerd zijn met start en finish vanaf de wielerbaan. Voor de toertocht wordt met alle niveaus rekening gehouden (25 en 50 kilometer).
De organiserende verenigingen zijn Klik, powered by Cyclesport Groningen, TC het Trapstel, Wielervereniging Bedum en Fietsclub Voor de wind uit Zuidhorn. Naast de verenigingen die de dag mede mogelijk maken, zijn er ook een aantal partners aan het evenement verbonden. Deze partners kan men uiteraard op de markt bezoeken. Daarnaast zal Henk de Haan van Henk Evenement’n de dag van het nodige amusement voorzien.

Women on Wheels is op social media te vinden onder de naam Women on Wheels Wielerevent en via de website www.womenonwheels.nu. ‘We willen bij dezen iedereen van harte uitnodigen om aan het fietsevenement deel te nemen. Van jong tot oud, van absolute beginner tot ervaren rijdster. Het belooft een mooie dag te worden en we hopen door middel van deze dag het vrouwenwielrennen in het Noorden van het land op de kaart te kunnen zetten’, zegt Jolanda Langeland namens de organisatie.

No Replies to "Nieuw wielerevenement voor vrouwen"