Vier keer rood en remise voor SV Bedum

SV Bedum heeft een flinke kater overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Buitenpost. De gastheren gaven een 2-1 voorsprong in de extra tijd uit handen en kregen vier keer rood voorgeschoteld. Naast Elsin Yilmaz (2x geel) waren er ook veldverwijzingen voor de bank van de Bedumers Een daarvan werd aan coach René Wollerich getoond omdat hij een bidon naar de assistent-scheidsrechter zou hebben gegooid.

SV Bedum kan de punten goed gebruiken, maar leek daar aanvankelijk niet van te zijn doordrongen. De thuisclub liet zich in de beginfase van het duel compleet overrompelen en mocht blij zijn dat het binnen een kwartier niet al op een hopeloze achterstand was gezet. Buitenpost kreeg er de kansen voor, maar weigerde die te verzilveren. Alleen Joop Pijnacker bleek in staat doelman Richard Gerdes te laten vissen: 0-1.

Na het stormachtige begin van de gasten leek de sportieve wind af te nemen en kwam SV Bedum wat beter in de wedstrijd. Er zou uiteindelijk een strafschop aan te pas moeten komen om de achterstand weg te poetsen. Een corner van af de linkerkant werd in het Buitenposter strafschopgebied gepompt, viel uit de lucht en werd door Jorrit Terpstra met de arm beroerd. Scheidsrechter Mesbah vond het een penalty waard die door Luuk Jans achter doelman Robert van der Laan werd geschoten. De goalie zat in de goede hoek, maar kon zijn hand net niet achter het leer krijgen: 1-1.

Buitenpost kreeg nog een tegenvaller te verwerken, want men liet een unieke kans liggen om opnieuw op voorsprong te komen en kreeg enkele minuten daarna de rekening gepresenteerd. Een prima ingestudeerde vrije trap had door Halbe Mossel moeten worden verzilverd, maar vrij voor Gerdes mikte hij het speeltuig naast. In de 42e minuut was Soeratmin Venema van dichtbij succesvoller. Hij schoot de bal via de benen van goalie Van der Laan tegen het nylon: 2-1.

Na de doelwisseling begon Buitenpost steeds gehaaster en slordiger te spelen. De passing was niet goed, er werd teveel naar de lange bal gezocht en ook in de aanname klopte het ineens niet meer. SV Bedum wist relatief gemakkelijk overeind te blijven en bleek in de omschakeling levensgevaaarlijk te kunnen worden. Met wat meer fortuin had Frank Roorda het duel kunnen beslissen, maar uit een van rechts getrapte corner kopte hij de bal tegen de lat.

Het duel leek te kieperen toen Yilmaz tegen de regels zondigde door Marco van Leijen tegen het kunstgras te kwakken. Het kwam hem op geel te staan en aangezien dat zijn tweede was, kon hij inrukken. De verwachting was dat het nu wel zou gaan spoken in het Bedumer strafschopgebied. Dat viel echter mee. Buitenpost was namelijk niet bij machte de numerieke meerderheid uit te spelen en moest op zijn hoede blijven voor de snel schakelende thuisclub die zelfs de betere kansen kreeg.

Het aantal gele kaarten stapelde zich ondertussen op. Buitenpost wisselde aanvallend, SV Bedum moest terug en ook de blessurebehandelingen namen toe. Volgens de fluitist verliet de verzorger van SV Bedum het veld niet zoals hij dat had aangegeven en dat kwam de man op rood te staan. Zowel Wollerich als een van zijn assistenten kregen kort daarna eveneens rood. Wollerich omdat hij met een bidon zou hebben gegooid en zijn assistent vanwege het ongeoorloofd betreden van het speelveld en het daarna wegduwen van een Buitenposter speler.

Net op het moment dat SV Bedum de buit binnen dacht te hebben, ging het alsnog mis. Een uittrap van doelman Van der Laan zeilde in de 95e minuut over de verdediging van SV Bedum. De gastheren dachten dat Sip Jaap Bos buitenspel stond, maar er werd niet gevlagd of gefloten en dus kon de aanvaller ongehinderd een hoek uitzoeken: 2-2.

* SV Bedum – Buitenpost 2-2 (2-1). Joop Pijnacker 0-1; Luuk Jans (strafschop) 1-1; Soeratmin Venema 2-1; Sip Jaap Bos 2-2

No Replies to "Vier keer rood en remise voor SV Bedum"