Trias wint bloedstollend volleybalgevecht

In een bloedstollende vijfsetter tegen De Meeuwen hebben de heren van fusieclub Trias de promotiekansen naar de regiodivisie levend gehouden. De Meeuwen werd, met goed volleybal, in eigen huis met 2-3 verslagen.De setstanden waren 25-23, 22-25, 25-19, 22-25 en 12-15.

Voorafgaand aan het duel tegen de Meeuwen had Trias een achterstand van drie punten goed te maken op de koploper. Het is het eerste jaar dat de club, vorig jaar ontstaan uit een fusie tussen Memesa en Thalassa, officieel in de hoofdklasse aantreedt.

Waar in het verleden de derby’s tussen beide teams in de regio berucht waren, hebben de clubs dit jaar de krachten gebundeld. In het team spelen bekende namen als Andre Swiersema en Ernst Dijkstra. Dit jaar keerden ook oudgedienden Henry Haan (oud-Thalassa) en Kees Parent (oud-Memesa) terug. Met een dergelijke teamsamenstelling is promotie dit jaar de doelstelling.

De wedstrijd begon met het niveau die men van een topper mag verwachten. Tot 15-15 maakten beide ploegen geen enkele fout en werden de punten met sterk volleybal afgedwongen. In deze fase zorgden vooral de spelverdelers aan beide kanten voor mooie aanvallende combinaties.

Tegen het einde van de set lieten de aanvallers van Trias het echter afweten en nam men te weinig risico. Met name passer-loper Floris Schakelaar van De Meeuwen maakte het verschil door de kansen met maximaal risico te benutten. De Meeuwen trok de set met 25-23 naar zich toe.

In de tweede set schoot Trias uit de startblokken. Rudolf Bos liet zien dat hij ondertussen ook een gevestigde naam in de hoofdklasse is en wekelijks een stabiel niveau haalt. Deze set werd overtuigend met 22-25 binnengehaald.

De derde en vierde set lieten andermaal zien dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden. Beide ploegen bleven overtuigend spelen. Libero Kees Parent en Rudolf Bos dreven de aanvallers van De Meeuwen af en toe tot wanhoop met prachtige verdedigende acties en een flinke dosis onverzettelijkheid. Swiersema was de scorende man voor Trias in deze twee sets. De sets werden verdeeld en dus moest een vijfde set moest de beslissing brengen.

In de beslissende set koos spelverdeler Dijkstra verrassend voor een andere tactiek. Waar in de rest van de wedstrijd vooral Haan en Swiersema in het aanvalsspel werden gezocht, koos Dijkstra er in deze set juist voor om het midden veel te bedienen. De Meeuwen had geen antwoord op de aanvalskracht van Kugel en Smit en kwam op een achterstand van drie punten. Die gaf Trias niet meer uit handen en de set werd met degelijk spel binnengesleept.

Met nog vier wedstrijden voor de boeg heeft Trias promotie naar de regiodivisie nog steeds in zicht. Trias is na de fraaie zege De Meeuwen tot op twee punten genaderd. DIO Bedum maakte dankbaar gebruik van de misstap die de lijstaanvoerder maakte. De Bedumers wonnen zaterdag met 3-1 van Surf en hebben de koppositie ingenomen.

Stand:
DIO Bedum HS 3	    18 - 70	 57-19	
De Meeuwen HS 1  	18 - 68 55-19	
vv Trias HS 1	    18 - 66	 55-22	
Oryx HS 1	    17 - 59	 47-22	
Olympia HS 1	    16 - 45 37-29	
Veracles HS 3	    18 - 45	 41-39	
Ritola HS 2	    18 - 41 35-43	
Abiant/Set Uppers HS 1	18 - 33	 30-48	
Impala HS 1	    16 - 30 26-42	
SURF HS 1	    17 - 22 21-52	
Exstudiantes HS 2	16 - 21	 19-49	
Donitas HS 4	    16 - 15 14-53

No Replies to "Trias wint bloedstollend volleybalgevecht"