Delfzijl krijgt eigen wielerronde

Delfzijl krijgt zijn eigen wielerronde. Een aantal inwoners uit de havenplaats heeft het initiatief genomen om een criterium te organiseren. Zondag 21 augustus moet het startschot klinken voor wat men het ‘Rondje Ziel’ noemt.

De organisatie is voornamelijk in handen van mensen die ervaring hebben met het organiseren van sportevenementen, zoals bijvoorbeeld de Stadsloop Appingedam, Schaatsmarathon Appingedam,  Zeemijlenloop Delfzijl en de Groningen Stad Marathon. Het gaat daarbij om Wildrik Bulthuis, Henk en Nick Zuidema en Elt-Jan Tiggelaar . Het ontwikkelen en organiseren van de koers wordt ondersteund door de Noordelijke Wieler Vereniging Groningen (NWVG) en de Koninklijke Nederlandse Wieler Unie (KNWU).

De eerste editie van ‘Rondje Ziel’ bestaat uit twee categorieën. Dat zijn de heren junioren/sportklasse/amateurs en de heren elite/beloften. Dit zijn licentierenners op amateurniveau. Mocht de eerste editie voldoende draagvlak hebben, dan is het de bedoeling om voor de tweede uitgave ook een plaats op de agenda voor de categorie dames/dames elite in te ruimen.

Het criterium betreft een parcours met een lengte van 2.1 kilometer. Afhankelijk van de categorie zullen door de renners dertig of veertig rondes worden afgelegd. Het parcours bevindt zich in en rond oud-West. Een woonwijk met een voornamelijk vooroorlogse bouwstijl, een sfeervolle gracht en geschikte wegen voor een snel en veilig parcours.

Start en finish zijn gepland op de Koningin Julianalaan ter hoogte van de achteringang van het Sportpark Centrum. Het parcours gaat vanaf start/finish via de Koningin Julianalaan, Menno van Coehoornsingel en de Rijksweg terug naar de Koningin Julianalaan.

De totale duur van het evenement, twee categorieën/wedstrijden, met korte onderbrekingen voor prijsuitreikingen en het in- en uitrijden, zal ongeveer vijf uur zijn. De eerste start van het evenement is omstreeks 13.30 uur. Naar verwachting kan het parcours rond 18.30 uur worden vrijgegeven.

Het doel van de organisatie is om iedereen in Delfzijl en omgeving te laten genieten van een sportief evenement en hen een leuke middag te bezorgen.

No Replies to "Delfzijl krijgt eigen wielerronde"