LSV ten onder in duel met Trias

In de eerste klasse B van het volleybal in de regio stond zaterdag het duel tussen het Lopster LSV H1 en het laaggeklasseerde Trias H2 op het programma. Beide ploegen konden de punten goed gebruiken. LSV om de koppositie in het vizier te blijven houden en Trias om afstand van de onderste plek te nemen. Het werd een enerverende pot waarin niet altijd goed werd gespeeld. Dat werd echter door inzet en een aantal spectaculaire balwisselingen ruimschoots goedgemaakt. Uiteindelijk ging de fusieclub er met de winst vandoor. De setstanden waren 22-25, 25-21, 17-25, 26-24 en 14-16.

Dat er vooral bij Trias wat spanning op de partij zat werd al snel duidelijk. Er werd niet altijd even fair op de beslissingen van de tweede scheids gereageerd en coach Eric Bos was wel heel erg nadrukkelijk aanwezig. Dat kwam de eerste set niet ten goede, maar het had vooral aan het eind van de set wel de juiste uitwerking op de gasten. Op 19-19 sloegen zij een klein gaatje en dat werd met veel enthousiasme gevierd.

Aangezien het bij LSV helemaal niet liep wisten zij dit ook niet meer te dichten en ging de eerste set naar Trias, 22-25. In de tweede set was LSV veel beter bij de les. Niet door groots te spelen, maar omdat ze veel minder fouten maakten dan hun tegenstrevers. Doordat de pass niet echt liep konden de midspelers maar zelden bediend worden, maar gelukkig stonden buitenspelers Wouter Haak en Dirk de Vries wel goed te scoren. Het werd zelfs 20-13, waarna de gasten nog even terugkwamen tot 20-16 maar verder liet de thuisploeg het niet komen: 25-21.

Wie dacht dat de Lopsters nu een tandje bij zouden schakelen, kwam bedrogen uit. Ze kregen totaal geen vat op de serve van Trias en met name de jonge Winston Dipoikromo en Marnix de Rooy waren aanvallend heer en meester. LSV moest al snel een paar wissels toepassen. Ronald Kamminga en Arne Haak kwamen erin maar zij konden het verschil ook niet maken. Toen op 14-19 ook spelverdeler Jurjen Haak het veld moest ruimen voor Bert Vink leek de thuisclub even terug te komen. Het was echter De Rooy die de deur hard dichtsloeg: 17-25.

De twee volgende sets waren een waar gevecht. Het kwam regelmatig voor dat een ploeg al stond te juichen maar dat op miraculeuze wijze de bal toch weer terug kwam. De spelverdeler van Trias wist zelfs een bal die al aan de andere kant van het net was weer terug te halen, waarna ook het punt nog naar de gasten ging. LSV was de hele vierde set de bovenliggende partij, maar het venijn zat hem in de staart.

De thuisploeg stond op een comfortabele 22-18 voorsprong waarna het door eigen fouten de set nog bijna weggaf. Er sloop wat ergernis in de ploeg en het was goed dat er op dat moment een time-out genomen werd. Op 22-22 liet de thuisclub zien waar ze het hele seizoen al goed in zijn. Vechten voor iedere bal en aanvallend de juiste mensen bedienen. Nadat Wouter Haak er in slaagde de stand naar 25-24 te slaan, zorgde een harde, maar miniem uitgeslagen bal van de gasten voor de 26-24 setstand.

Beide ploegen hadden er zichtbaar zin in gekregen want in de vijfde set herhaalde het spel zich. Strijdend ten onder gold voor beide ploegen. Kamminga sloeg LSV met een prachtige rechtdoor geslagen bal naar 13-12 maar verzuimde hierna de volgende bal op dezelfde manier binnen te slaan. Een passfout op 14-14 zorgde voor de beslissing. LSV kwam niet meer tot een goede aanval en Trias maakte het af. Men won met 14-16 en pakte een verdiende 2-3 overwinning mee naar Appingedam/Delfzijl.

LSV-coach Marcel Haak: ‘Ondanks dat we goed staan te trainen, zag je duidelijk het gebrek aan ritme. We hebben namelijk vier weekenden achterelkaar niet gespeeld en dat breekt je op.’

 

No Replies to "LSV ten onder in duel met Trias"