Ten Cate nieuwe coach DIO Bedum

Het bestuur van volleybalvereniging DIO Bedum heeft bekend gemaakt dat men voor het seizoen 2016-2017 een nieuwe coach heeft aangetrokken. Edwin ten Kate zal het succesvolle eerste herenteam, uitkomend in de Topdivisie, onder zijn hoede nemen. Hij volgt Nico Huisman op, die te kennen heeft gegeven aan het einde van dit seizoen te zullen stoppen.

Edwin ten Kate (32 jaar) komt uit Bedum en is een echte DIO-man. Hij is momenteel trainer van het tweede herenteam dat in de tweede divisie uitkomt. Ook fungeert hij als assistent-trainer van het eerste team. Ten Kate heeft aan de ALO in Groningen gestudeerd en is sportinstructeur bij een fysiotherapie-praktijk.

‘We hebben in Ten Kate een enthousiaste trainer gevonden. Hij kent de spelers goed en heeft een enorme drive om ook het komend seizoen weer in de top van de Topdivisie te eindigen. Het bestuur en de vereniging hebben er een groot vertrouwen in dat hij en het team dit waar gaan maken. Wij wensen hem dan ook veel succes toe’, aldus voorzitter Henk Pater van de Bedumer vereniging.

Met het aantrekken van Ten Kate eindigt de verbintenis met Huisman, die vele jaren aan het roer van het vlaggenschip van DIO heeft gestaan en de promoties van de tweede naar de Topdivisie heeft meegemaakt. De preses vertelt dat men Huisman daar zeer dankbaar voor is. Huisman zal na afloop van de laatste thuiswedstrijd op 16 april een passend afscheid krijgen. Tegenstander is dan de huidige nummer vier Pelster/Cito.

No Replies to "Ten Cate nieuwe coach DIO Bedum"