NEC Delfzijl F1 weer naar finaledag beker

Voor de F1-pupillen van fusieclub NEC Delfzijl stond zaterdag de belangrijke bekerwedstrijd tegen SC Stadskanaal F1 op het programma. De Knoalsters hadden dit seizoen, evenals NEC Delfzijl F1, nog geen wedstrijd verloren. Dat gebeurde nu wel, want de Delfzijlsters wisten het duel met 4-1 te winnen en plaatsten zich daarmee voor de finaledag die 4 juni in Joure zal plaatsvinden.

De Havenkanters begonnen erg sterk aan de wedstrijd met mooi combinatievoetbal. Dit resulteerde in een aantal goede kansen voor Mees van Doorn, Sverre Tuil en Thomas van Noort. Na een goed lopende aanval werd een van de mogelijkheden door Vaan Noort afgerond: 1-0.

De keeper van SC Stadskanaal toonde zich in de andere gevallen een flinke ‘sta in de weg’ met een aantal uitstekende reddingen. Na de openingsfase kwamen ze beter in de wedstrijd. Duels werden verloren tegen de fysiek sterke tegenstander en ze creëerden kansen. Nadat NEC Delfzijl niet resoluut uitverdedigde, wist SC Stadskanaal de 1-1 te scoren.

De teleurstelling werd snel verwerkt en NEC Delfzijl F1 nam het initiatief weer over. Achterin hielden Thijs Roels en Mehmet Hof de snelle aanvaller van SC Stadskanaal goed in toom. Wanneer men toch een kans kreeg, was er altijd nog de uitstekende keeper Dennis Carretero Seinhorst. Vanuit het middenveld werden de spitsen weer in kansrijke posities gebracht.

Nog voor rust volgde de 2-1 via een goede aanval over rechts. Merijn Bosker speelde zich goed vrij en via Van Doorn kwam de bal bij Van Noort voor de voeten. Hij schoot de bal goed in de hoek. Even later floot de goed leidende scheidsrechter voor rust.

In de rust bleken Redmer Bolt (griep gehad) en Tuil niet helemaal fit. Vanuit F2 werd Splinter Klinkhamer gevraagd om in de tweede helft mee te doen. Hij wilde dit graag, ondanks dat hij afgelopen week ook ziek was geweest.

De tweede helft moesten de Delfzijlsters tegen de wind in voetballen. Over en weer waren er een aantal kleine kansen. Het hele team van NEC Delfzijl verdedigde erg sterk. Zelfs Tuil liep zich, met een blessure, de longen uit het lijf. Met een aantal sterke slidings voorkwam hij echt goede kansen voor SC Stadskanaal.

Voorin waren de Havenkanters niet zorgvuldig genoeg met de laatste pass en werden de kansen die men kreeg vooralsnog niet verzilverd. Tien minuten voor tijd pikte Van Noort de bal op en na een aantal mooie passeerbewegingen scoorde hij de bevrijdende 3-1.

SC Stadskanaal ging nog meer op de aanval spelen, waardoor NEC Delfzijl  steeds meer ruimte en kansen kreeg. De laatste mogelijkheid werd door Van Doorn met links afgewerkt, dit na een goede actie van Bosker: 4-1. Dit was tevens de eindstand.

De beide trainers van de Delfzijlster F-pupillen Edwin van Noort en Jari Slort toonden zich na afloop ontzettend trots op de jongens. ‘Ze trainen elke week erg hard om beter te worden. In de wedstrijden zien we dat de jongens veel vooruitgang boeken. De aannames worden beter en ze gebruiken ook steeds vaker het minder goede been.’

No Replies to "NEC Delfzijl F1 weer naar finaledag beker"