Prima generale Klimaatgroep Stars

De tafeltennissers van Klimaatgroep Stars uit Middelstum moesten het zondag in eigen huis opnemen tegen Tura uit Bremen. Het betrof een wedstrijd van het troosttoernooi in de TT-Intercup. Door een 4-0 winst hebben de Middelstummers zich in ieder geval bij de laatste zestien gespeeld. Ook betekende de zege een flinke opsteker voor de cruciale duels tegen Scylla uit Leiden.

Voor Klimaatgroep Stars kwamen Arnoud Meijer, Jan Tammenga en Henk Jan Wils in actie. Het dubbelspel werd gespeeld door Tammenga en Wils. Al vroeg in de wedstrijd bleek dat de heren uit Bremen van een heel ander niveau waren dan wat de gastheren doorgaans in de eredivisie gewend zijn. Arnoud Meijer speelde zijn enige partij deze middag tegen Torsten Holstein. Meijer moest er in het begin even in komen, maar liet hierna zijn kwaliteiten zien. Holstein werd met een 3-0 in games simpel van de tafel geslagen.

Routinier Jan Tammenga speelde tegen Timo Hillebrand zijn eerste wedstrijd van de dag. Tammenga was het hele duel, op één verloren game na, oppermachtig. Hillebrand wist bij tijden niet waar hij moest kijken en Tammenga liet zien in vorm te zijn voor de aankomende play-down wedstrijden tegen Scylla.

De laatste wedstrijd in het enkelspel was die tussen Henk Jan Wils en Tobias Genz. Wils speelde erg sterk en ook hij wist met 3-0 in games te winnen. Een mooie opsteker voor hem omdat hij de laatste tijd weinig wedstrijden heeft gewonnen.

Het dubbelspel ziet men niet in de eredivisie, maar in de TT-Intercup is dit wel gebruikelijk. Tammenga en Wils speelden tegen Holstein en Genz. Waar de eerste game nog nipt voor de Duitsers was, liet het Middelstummer duo hierna niet veel heel van hun opponenten. Het werd uiteindelijk 3-1 in het voordeel van het Nederlandse koppel.

Het eindresultaat was dus een 4-0 zege voor de thuisclub, die in een uur en een kwartier beklonken was. Een mooie opmaat richting de wedstrijd van zondag tegen Scylla. Hierin staat een plaats in de eredivisie op het spel en zal het ongetwijfeld een stuk spannender worden.

Er wordt twee keer tegen Scylla gespeeld, waarbij de winnaar van beide duels in de eredivisie blijft. Mocht het zo zijn dat beide ploegen allebei een keer winnen, dan volgt er een beslissingswedstrijd in Leiden bij Scylla. De wedstrijd van zondag is cruciaal voor Klimaatgroep Stars, omdat het thuisvoordeel een belangrijke rol kan spelen.

Coach Gert Stulp heeft er in ieder geval vertrouwen in: ‘We zijn al het hele seizoen bezig met deze wedstrijden en de jongens zijn zich ervan bewust dat dit de duels zijn waar het om draait voor een sporter. Wij zijn er klaar voor. We hopen op veel toeschouwers. Zij kunnen ons net dat extra zetje geven.’ De wedstrijd aan de Coendersweg 15a in Middelstum begint om 14.00 uur. De entree is zoals altijd gratis.

No Replies to "Prima generale Klimaatgroep Stars"