FC Meppel slaat NEC Delfzijl knockout

NEC Delfzijl heeft op eigen veld een gevoelige nederlaag geleden. Het bezoekende FC Meppel wist met maar liefst 0-5 te winnen van de onthutsend zwak acterende Delfzijlster fusieclub.

Mocht gastheer NEC op het eigen kunstgras de illusie hebben gehad dat er in het duel met de Drenten iets te halen zou zijn, dan was dat idee al na enkele minuten als sneeuw voor de lentezon verdwenen. Goalie Bas Westerhuis moest vrij snel na de aftrap vol aan de bak om de bezoekers van scoren af te houden. Voor de thuisclub was het maar goed dat Jermain Wobbes niet meer dan een onschuldig schot wist te produceren nadat hij de defensie van NEC had laten staan.

De gastheren konden geen vuist maken en mochten eigenlijk blij zijn dat ze de nul een klein half uur vast wisten te houden. In die periode was een kleine kans voor Thijs Sonneveld het enige vermeldenswaardige moment van de thuisclub.

In de 31e minuut mocht Mark Huisman een corner nemen. Hij zag het speeltuig via het been van Bart Klasens achter goalie Westerhuis belanden: 0-1. Amper tien minuten later werd de marge verdubbeld. NEC Delfzijl leed balverlies op het middenveld en moest toezien hoe Mo Ali Pour Asli teamgenoot Pim ter Voorde op avontuur stuurde. Diens voorzet op de meegelopen Wobbes was er eentje uit het boekje. Waar Wobbes in de eerste minuten nog vergat te scoren, was het nu wel raak: 0-2. Met die stand brak ook de rust aan.

Het was duidelijk dat NEC Delfzijl in het tweede bedrijf heel anders voor de dag moest komen om ook maar een sprankje hoop te behouden. Het bleef na de hervatting echter bij een korte opleving en wat halve pogingen. FC Meppel toonde zich een stuk effectiever. Ter Voorde zorgde in de 51e minuut voor 0-3 en fungeerde als aangever voor de 0-4 die door Huisman tegen het nylon werd gekopt. De thuisclub stond er bij en keek er naar. Men mocht van geluk spreken dat Wobbes op de paal schoot, maar kon niet voorkomen dat de pijn nog groter zou worden.

Enkele minuten voor het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Vinke lanceerde Ter Voorde een voorzet op invaller Milan van der Veen. Laatstgenoemde wist met zijn eerste balcontact de eindstand op 0-5 te bepalen.

Coach Erwin Heerlijn was na afloop duidelijk teleurgesteld. ‘Dat je op zo’n ontluisterende manier van het veld wordt gespeeld doet pijn. Wat een drama was dit. Ik snap er helemaal niks van. In de aanloop naar de wedstrijd wees niets op deze complete offday. We waren niet scherp in de duels, gaven corners en vrije trappen veel te simpel weg en worstelden vooral met onszelf.’

Het blijft ook wat merkwaardig dat het de laatste tijd redelijk goed met NEC Delfzijl ging en dat men juist tegen een directe concurrent op een dergelijke manier groggy wordt geslagen. Heerlijn: ‘Ik heb er geen verklaring voor en hoop dat dit een incident is geweest. We hebben teveel kwaliteit in de ploeg om nacompetitie te moeten voetballen. De realiteit is echter wel dat we op een plek staan die daarvoor is aangemerkt. Desondanks heb ik er nog altijd vertrouwen in dat het goed komt.’

* NEC Delfzijl – FC Meppel 0-5 (0-2).  Bart Klasens 0-1 (eigen doel); Jermain Wobbes 0-2; Pim ter Voorde 0-3; Mark Huisman 0-4; Milan van der Veen 0-5

No Replies to "FC Meppel slaat NEC Delfzijl knockout"