Succesvolle Raitdaiprun voor Artemissers

Hilda Broekhuizen uit Winsum heeft zaterdag  in Sauwerd de 16,1 kilometer van de negende Raitdaiprun bij de vrouwen op haar naam geschreven. Op de 10 kilometer bij de mannen behaalde Ricardo Damminga uit Baflo een verdienstelijke tweede plaats.

De door de Loopgroep Raitdaiprunners georganiseerde run telde op de 5, 10 en 16,1 kilometer totaal 230 deelnemers. Een kleine honderd deelnemers minder dan vorig jaar. De concurrentie van de eerste Regiorun in Grootegast, de eerste wedstrijd van het Loopcircuit Noord-Nederland, op dezelfde dag speelde hierbij een belangrijke rol.

Desondanks kan men met het aantal deelnemers in Sauwerd tevreden zijn. De run onder aanvoering van Anke Bijma en haar medewerkers staat al jaren borg voor een uitstekende organisatie, een prima verzorging onderweg en niet in de laatste plaats voor het schitterende parcours door het Reitdiepdal.

Artemis was net als vorig jaar met 17 leden goed vertegenwoordigd. Op de 16,1 kilometer bij de vrouwen was Hilda Broekhuizen een klasse apart. Met een tijd van 1.18.32 uur  snelde ze afgetekend naar de winst. Haar voorsprong op de nummers twee en drie bedroeg respectievelijk 2.45 en 4.10 minuten.

Op de 10 kilometer bij de mannen behaalde een superblije Ricardo Damminga een knappe tweede plaats in 39.17 minuten. Hij moest alleen de Delfzijlster Maurice Smit met een tijd van 36.41 minuten voor zich dulden. Bij de vrouwen op de 10 kilometer verbeterde Elizabeth Hofman (Winsum) haar oude toptijd met 21 seconden. Zij noteerde een tijd van 58.58 minuten.

De Winsumers Ina Sijbolts en Marielle Bakema liepen hun eerste 10 kilometer onder de vlag van Artemis in een keurige tijd van respectievelijk 57.12 en 59.01 minuten. Ook Jissy Clevering (Den Andel) liep haar eerste 5 kilometer en wel in 31.30 minuten.

De tijden van de overige Artemissers op de 10 kilometer waren: Jaap Smith (Baflo) 43.15 minuten; Arjen Kwint (Loppersum) 44.49; Marnix van den Brink (Groningen) 47.41; Hermien Boomgaardt (Adorp) 56.21; Ineke Wolters (Winsum) 57.08; Jantje Wiersema (Oldehove) 57.21; Willy de Vries (Winsum) 58.01; Grietje Dijkmans (Winsum) 58.08 en Klazien Korhorn (Winsum) 1.10.06 uur. Tijden 5 kilometer: Eilana Maring (Winsum) 29.01 minuten en Ilona Stoepker (Winsum) 34.28.

Maar liefst 57.000 atleten stonden zondagmorgen aan de start van de marathon van Parijs. Het was warm in de Franse hoofdstad. Dat ondervonden ook de twee Artemis-deelnemers Simone Binnema (Eenrum) en Tini Visker (Oosternieland). Binnema finishte in een keurige tijd van 3.41.54 minuten. Ze verbeterde haar oude toptijd op deze afstand met 1.42 minuten.  Visker kwam ook goed voor de dag met een acceptabele tijd van 4.13.56 uur.

De eerste editie van de Legiorun in Grootegast, de eerste wedstrijd van het Loopcircuit Noord-Groningen, kan geslaagd worden genoemd. Met 207 deelnemers op de 10 kilometer, 229 deelnemers op de 5 kilometer en een onbekend aantal jeugdlopers is  afgelopen zaterdag een eerste stap gezet. Het start- en finishgebied op het Marktplein vormde met muziek en een shantykoor een gezellig geheel. De route voerde de deelnemers onder ideale weersomstandigheden door de natuur rond Grootegast maar ook over een bedrijventerrein waar men door een loods moest lopen.

Onder de deelnemers aan de 10 kilometer bevonden zich zes Artemissers. Johan Vonck (Garnwerd) werd met een tijd van 39.53 minuten vijfde bij de mannen 50. Koos Durenkamp (Winsum) miste bij de mannen 60 met een vierde plaats in 47.35 minuten net het podium.

De tijden van de overige vier Artemis deelnemers waren: Wim Ammeraal (Leens) 45.17 minuten; Harmjan Postmus (Vierhuizen) 47.14 minuten; Laurens Stiekema (Winsum) 54.41 minuten en Jeannet Bakema (Loppersum) 1.02.05 uur.

No Replies to "Succesvolle Raitdaiprun voor Artemissers"