Hunsingo en Viboa gaan op in vv Winsum

De voetbalverenigingen Hunsingo en Viboa hebben vrijdag tijdens hun gelijktijdig gehouden ledenvergadering besloten om te gaan fuseren. De fusieplannen waren het belangrijkste punt op de agenda van de bijeenkomsten. Toen de stemmen eenmaal geteld waren, bleken de leden nagenoeg unaniem akkoord te zijn gegaan met de oprichting van vv Winsum.

De nieuwe vereniging gaat op 1 juli van dit jaar van start. Een historisch besluit waarmee na bijna honderd jaar voetbal in Winsum een einde komt aan het bestaan van twee verenigingen in het kanodorp.  Viboa, een samenvoeging van letter dat voor Voetbal Is Bij Ons Aangenaam, betekent werd in 1921 opgericht. Buurman Hunsingo ontstond vier jaar eerder.

Door dit besluit ontstaat een vereniging met ruim 1100 spelende- en niet-spelende leden, die zich de grootste voetbalvereniging van Noord-Groningen mag noemen. Er zullen in het komende seizoen op zaterdag en op zondag meer dan 50 teams uitkomen voor de nieuwe vereniging, verdeeld over dames en heren en jongens en meisjes. Aan de fusie is een lang en zorgvuldig traject voorafgegaan. Sinds 2014 kenden de beide verenigingen een Samenwerkende Jeugd Opleiding (SJO) en kon worden toegewerkt naar een volledige juridische fusie.

Een fusiecommissie onder leiding van Frank Vermeer heeft de voorwaarden verkend waaronder de fusie tot stand gebracht zou kunnen worden. De bevindingen van de commissie, verwoord in het fusierapport Samen Sterk, Samen Doen, vormden de basis van het advies voor de leden van beide verenigingen.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering hebben de leden zich ook kunnen uitspreken over de clubkleuren. Besloten is om de kleuren van de jeugd te handhaven. De vereniging zal gaan spelen in de kleuren wit, groen en zwart.

VV Winsum blijft voorlopig op de twee huidige sportparken aan de Schilligehamsterweg en de Schouwerzijlsterweg spelen. Inmiddels hebben beide verenigingen een grote bijdrage in de samenwerking met de gemeente Winsum en de provincie Groningen, die moet leiden tot een nieuw sportcomplex Winsum-West. Naar verwachting zal de gemeente Winsum deze zomer een besluit nemen rond het ten dele nieuw aan te leggen sportcomplex.

No Replies to "Hunsingo en Viboa gaan op in vv Winsum"