Prima week zaalvoetbalsters Omlandia

Voor de dames van Omlandia stonden de eerste twee weekenden van april gepland voor uitwedstrijden op Kardinge.  Op de eerste dag van april trad men aan tegen de nummer twee Exstudiantes vr2 en afgelopen vrijdag was hekkensluiter Exstudiantes vr3 de gastgever. Beide partijen werden door de Ten Boersters gewonnen.

Tegen Exstudiantes vr2 kende Omlandia een moeizame start. Na een makkelijk gegeven vrije trap en een goed uitgevoerde goal keek men al snel tegen een 2-0 achterstand aan. Voor rust herstelden de bezoekers dit door goals van Riemersma en Stiekema waarmee met 2-2 de rust werd ingegaan.

Na de doelwisseling bracht aanvoerder De Jonge de Omlandianen voor het eerst op voorsprong waarop Exstudiantes reageerde met een fraaie goal en bracht de tussenstand daarmee op 3-3. Vervolgens kregen de Omlandianen de overhand en was het wachten op de voorsprong. Deze kwam er via twee treffers van De Jonge. In de slotminuut kwam Exstudiantes nog terug tot 4-5 maar meer stonden de Omlandianen niet toe.

Een week later stond de confrontatie met hekkensluiter Exstudiantes vr3 op het programma, deze had zich een klein beetje laten versterken. De brilstand bleef lang op de borden staan, maar in de 17e minuut opende Exstudiantes de score met een eigen doelpunt. Vervolgens kwam Omlandia via twee treffers van uitblinker Stiekema op 0-3 en wist De Jonge kort voor de pauze de ruststand op 0-4 te bepalen.

Exstudiantes begon als beste de tweede helft en bracht al snel verandering in de score met een tegentreffer. Vervolgens was het eenrichtingsverkeer voor de Omlandianen met aanvallers Streppel en Stiekema in de hoofdrol. Streppel wist een hattrick te noteren, Stiekema wist nogmaals twee treffers bij te schrijven en ook Afman en Jansen pikten elk een goaltje mee waarmee de eindstand op 1-11 werd bepaald.

Hiermee zijn inmiddels de volle 42 punten behaald uit de 14 gespeelde wedstrijden, op maandag 18 april reist men af naar Bergum voor het duel met de Herauten. Omlandia zal er dan ook alles aan doen om deze serie een goed vervolg te geven.

No Replies to "Prima week zaalvoetbalsters Omlandia"