Lijfsbehoud Klimaatgroep Stars niet zeker

De tafeltennissers van Klimaatgroep Stars hadden zondag dé kans om lijfsbehoud in de eredivisie te realiseren. Nadat vorige week Scylla in Middelstum met 3-0 werd verslagen, kon de klus in Leiden afgemaakt worden. Er werd echter met 3-1 verloren, wat betekent dat zondag een beslissingswedstrijd gespeeld zal worden. Dit duel wordt opnieuw bij Scylla in Leiden gespeeld.

Voor Klimaatgroep Stars kwamen net als in de eerste play down-wedstrijd Arnoud Meijer, Colin Rengers en Jan Tammenga in actie. De eerste wedstrijd was de ontmoeting tussen Arnoud Meijer (zie foto) en Thomas Bénit. Vorige week wist Bénit zich totaal geen raad met het spel van Meijer en werd er door de speler van Scylla met 3-0 verloren. Gisteren waren de rollen omgedraaid. Kopman Bénit speelde erg sterk en liet niks van Meijer heel. Het werd 3-0 en hierdoor keken de Noord-Groningers meteen tegen een achterstand aan.

Colin Rengers had in de tweede wedstrijd de mogelijkheid om de achterstand ongedaan te maken. Hij kwam opnieuw in actie tegen Olivier Altenburg, die vorige week  in Middelstum nipt met 3-2 verslagen werd. Ook deze keer was Rengers zijn opponent de baas en de jongste speler van de Middelstummers zorgde er voor dat de stand 1-1 werd.

Het vertrouwen was na dit duel weer terug bij Klimaatgroep Stars, omdat Jan Tammenga in zijn wedstrijd tegen Joey Boekkooi de mogelijkheid had zijn ploeg op voorsprong te brengen. Dit lukte niet. Boekkooi bleek over vijf games te sterk. Vooral in de laatste game had Tammenga weinig in de melk te brokkelen en werd er met 11-2 verloren.

De beslissende confrontatie werd door Rengers met 3-1 van Bénit verloren, waardoor Klimaatgroep Stars ook de wedstrijd met 3-1 verloor. Zondag wordt opnieuw in het Scylla Tafeltenniscentrum in Leiden gespeeld. Als Klimaatgroep Stars deze wedstrijd weet te winnen, is het team van coach Gert Stulp volgend seizoen zeker van een plek in de eredivisie.

No Replies to "Lijfsbehoud Klimaatgroep Stars niet zeker"