Slechte beurt volleyballers LSV

De volleyballers van LSV uit Loppersum hadden nog een kleine kans om kampioen te worden in de eerste klasse van de volleybalcompetitie. Daarvoor moest zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen nummer twee Sudosa-Desto uit Assen wel ruim gewonnen worden. Bovendien zou de komende wedstrijd tegen koploper Annen eveneens in winst omgezet moeten worden.

Dit scenario kon na een zeer teleurstellende 4-0 nederlaag in sporthal De Timp in de Drentse hoofdstad overboord gegooid worden. De titelkansen zijn verspeeld en ook een tweede plaats op de ranglijst, die recht geeft op het spelen van promotiewedstrijden, is ineens buiten bereik. Sterker nog, door het verlies en de winst van nummer vier Dovo/Hujades zakten de Lopsters zelfs naar plaats vier. Een derde plek is voor LSV nu het hoogst haalbare.

De aanloop naar het duel verliep niet geheel vlekkeloos. Sudosa-Desto wilde de wedstrijd graag verplaatsen omdat men niet compleet was, maar er kon geen geschikte andere datum gevonden worden om de tweestrijd af te werken. Daarom bleef de wedstrijd op de oorspronkelijk vastgestelde datum en tijd staan.

Tijdens het duel was er overigens weinig te merken van de afwezigheid van een aantal spelers bij de Assenaren. De opgetrommelde vervangers bleken geen verzwakking. Een zeer spannende eerste set was het gevolg. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en mooie punten werden afgewisseld met onnodige fouten. LSV verspeelde te veel punten door vaak fout te serveren.

Toch hadden de Lopsters de kans de eerste set binnen te halen. Op 23-24 kregen de gasten hun eerste setpoint, maar hadden de pech dat de bal enkele centimeters buiten de lijnen viel. Op 24-25 mocht LSV nogmaals proberen de set te winnen, maar ook deze keer werkte de thuisploeg het setpoint weg. Twee fouten aan Lopster kant zorgden voor de beslissing. Een pass van passer-loper Wouter Haak bleef hangen en was daardoor onbereikbaar voor spelverdeler Jurjen Haak. De volgende bal raakte via de armen van libero Rob Ellens het plafond. De set eindigde daardoor in 27-25 voor Sudosa-Desto en daar deed LSV zichzelf te kort mee.

Het verlies van deze set kwam blijkbaar hard aan, want de twee volgende sets van LSV waren niet best. De beleving was verdwenen en LSV stapelde fout op fout. In de tweede set ging het tot 7-7 gelijk op, maar in mum van tijd liepen de Assenaren zonder zich bovenmatig in te spannen uit naar 15-8. In het vervolg van de set scoorden beide ploegen om en om, maar het verschil was gemaakt. De set ging eenvoudig naar Sudosa: 25-18.

De derde set van LSV was helemaal niet om aan te zien. Er lukte bijna helemaal niets meer. Tot overmaat van ramp viel midspeler Arne Haak ook nog uit nadat hij door z’n knie ging. De set ging kansloos met 25-16 verloren. In de laatste set probeerde LSV toch nog een punt mee te nemen naar Loppersum en dat leek zowaar te gaan lukken ook. Er werd een voorsprong van een paar punten genomen en het spel van de Lopsters begon weer op degelijk volleybal te lijken. Toch kon de ploeg het niveau niet tot het einde vast houden. Zelfs een voordeeltje na een opstellingsfout van de thuisploeg was niet aan het team besteed.

De stand werd na de fout aan de kant van de gastheren omgezet van 16-17 naar 15-18, maar door een foutserve van LSV bleef Sudosa-Desto in het spoor. Op 19-21 had LSV pech. Een fout aan de kant van de ploeg uit Assen werd niet bestraft door de scheidsrechter en het punt ging uiteindelijk naar de thuisploeg. In plaats van 19-22 werd het 20-21. Vanaf dat moment was het om onverklaarbare redenen over en uit bij LSV. Vijf fouten op rij volgden en de set ging met 25-21 naar Sudosa dat de wedstrijd dus met 4-0 wist te winnen.

LSV-aanvoerder Wouter Haak was teleurgesteld na afloop: ‘We spelen een hele behoorlijke eerste set, maar verspelen deze door eigen fouten. Als we die set hadden gewonnen, had ik het nog wel eens willen zien. Daarna spelen we twee sets zonder beleving en maken heel veel fouten. In de laatste set zie je dat we echt wel een potje kunnen volleyballen, maar verprutsen we het aan het eind toch zelf weer. Erg jammer dat we niet meer om promotie kunnen spelen, maar we hebben een heel mooi seizoen gedraaid. Vooraf hadden we niet gedacht zo hoog mee te kunnen doen. Dat is absoluut een compliment voor het team waard.’ Zaterdag speelt LSV om 16.00 uur de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen koploper Annen. De Drenten hebben een 3-1 overwinning nodig om kampioen te worden.

* Sudosa-Desto – LSV 4-0. Setstanden 27-25, 25-18, 25-16 en 25-21

No Replies to "Slechte beurt volleyballers LSV"