Women on Wheels in Groningen

Vier wielerverenigingen uit het Noorden organiseren zondag 24 april het wielerevenement ‘Women on Wheels.’ Dit evenement richt zich op alle dames die van fietsen houden of hiermee kennis willen maken en zal plaatsvinden op de wielerbaan van Corpus den Hoorn in Groningen.

Wielrennen voor dames is populair en de groep is groeiende. ‘Nu eens iets bij mij om de hoek.’ De eerste reacties op het Women on Wheels-event laten het al zien. Er is zeker behoefte aan meer voor fietsende vrouwen in het noorden.

Het doel is niet eens zozeer om meer leden voor de verenigingen te werven. De verenigingen willen vooral graag een dag organiseren waarop zowel beginnende als gevorderde vrouwelijke fietsers veel kunnen leren en elkaar kunnen ontmoeten. Zo wil men die dag vrouwen in ‘het zadel’ helpen. Vrouwen die nog nooit op een racefiets hebben gezeten, maar het wel graag eens willen proberen. Ze kunnen bij de vereniging een fiets huren en wielrennen onder begeleiding uitproberen. Er worden clinics georganiseerd over de fietstechniek, gericht op alle niveaus, van beginner tot gevorderde, en is er een kleine toertocht van 25 of 50 kilometer.

Daarnaast zal er ook gekoerst worden op de wielerbaan en is er een bruisende wielermarkt met standjes op het gebied van voeding, materiaal en kleding en kunnen vrouwen kennis maken met de wielerverenigingen.

Bij de ene vereniging staat het competitieve element voorop, bij de andere de gezelligheid. Ook heeft de ene vereniging een aparte vrouwengroep en de andere juist niet. Juist omdat er weinig aanbod is in Groningen, wil de organisatie een zo breed mogelijk programma tijdens het wielerevenement aanbieden.

De organiserende verenigingen zijn Klik, powered by Cyclesport Groningen, TC het Trapstel, Wielervereniging Bedum en Fietsclub Voor de wind uit Zuidhorn. Naast de verenigingen die de dag mede mogelijk maken is er ook een aantal partners aan het evenement verbonden. Daarnaast zal Henk de Haan van Henk Evenement’n de dag van het nodige amusement voorzien.

‘We willen bij dezen iedereen van harte welkom heten deel te nemen aan het fietsevenement. Van jong tot oud, van absolute beginner tot ervaren rijdster. Het belooft een mooie dag te worden en we hopen door middel van deze dag het vrouwenwielrennen in het Noorden van het land op de kaart te kunnen zetten.Inmiddels stromen de aanmeldingen al binnen’, aldus de organisatie.

No Replies to "Women on Wheels in Groningen"