Annen pakt titel na winst op LSV

In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen stond er voor de volleybalheren van LSV uit Loppersum niet veel meer op het spel. Door de slechte uitslagen van de laatste weken is de derde plek het hoogst haalbare. Tegenstander Annen was met een heel ander gevoel naar Loppersum afgereisd. Zij moesten minimaal met 1-3 winnen om het kampioenschap van de eerste klasse B binnen te halen. In een goed gevulde gezellige Boshal moesten de gasten vol aan de bak om dit resultaat te behalen, wat ze uiteindelijk ook lukte. De Drenten zijn dan ook de terechte kampioen na een spannend seizoen.

Gek genoeg was het de thuisploeg die nerveus begon. De pass bleef steeds hangen en verdedigend was men zeker niet scherp. Na een time-out op 3-9 begon het echter steeds beter te draaien. Via sterk blokkeren vocht LSV zich terug naar 12-12. Daarna kregen ze kansen genoeg om een voorsprong te nemen, maar deze werden niet benut. Annen bleef goed serveren en in de verdediging werd er bijna geen fout gemaakt. Hierdoor liepen de bezoekers uit naar 16-20.

Maar weer rechtte LSV de rug. De servedruk werd opgevoerd en het blok stond als een huis. Bij de gasten sloop het gevoel binnen dat het deze middag nog wel eens fout kon gaan en op 20-21 moesten ze een time-out nemen om even tot rust te komen.

De goed spelende Bas Dijksma sloeg het volgende punt binnen, maar daarna was het midspeler Jan Klink die de stand weer gelijk trok. Een prachtig blok van Arnold Hovenga zorgde zelfs voor een 23-22 voorsprong voor de thuisploeg. Via een midaanval van Alwin Hut via het blok en een aanval in het net van LSV kwam Annen op setpunt.

Ze hadden daarna het geluk van een koploper dat de serve via de netrand bijna in het veld plofte. De bal kon nog net gered worden door de Lopsters, maar er kon geen normale aanval meer gespeeld worden. De bal werd uitgeslagen en zo waren de gasten een set dichter bij hun doel.

In de tweede set kwam daar nog één bij want bij LSV kwam het probleem van de laatste weken weer bovendrijven: na een prima eerste set in de tweede set niets klaarmaken. Annen nam aan de hand van Henk Geert van der Meulen het heft in handen en won de set simpel met 17-25. Bij het laatste punt viel Gerard Hofman ongelukkig op spelverdeler Jurjen Haak, waarna zijn neus kennismaakte met de harde sportvloer. Haak werd vervangen door Bert Vink en ook Ronald Kamminga kwam in het veld.

Het duurde echter veel te lang voordat de thuisploeg aan de nieuwe opstelling gewend was. Dus keken ze halverwege tegen een 10-16 achterstand aan. Arne Haak was in het veld gekomen voor Klink, maar door de matige pass kon hij niet in stelling gebracht worden. Helaas voor LSV begon het pas te lopen toen het eigenlijk al te laat was. Vanaf 16-22 liep het weer als vanouds en kwamen ze weer helemaal terug in de set.

Een fout van de scheidsrechters zorgde echter voor de beslissing. Op 20-23 werd een duidelijke uitbal touche gegeven en een punt later was daar de ontlading bij Annen: 20-25. De winst in de derde set zorgde voor het terechte kampioenschap.

Bij Annen was het tijd voor een aantal wissels. LSV wilde hoe dan ook een set pakken. Het leverde een boeiende vierde set op waarin voor iedere bal werd gestreden. Maar voor LSV was het ook wachten op het moment waarop Ronald Kamminga een publiekswissel gegeven kon worden. Hij stopt er na dit seizoen mee en op 24-23 was het dan zover. Enigszins aangedaan en onder luid applaus werd hij door Dirk de Vries vervangen. Omdat Wouter Haak met twee slimme aanvallen ook nog voor een verdiende setwinst (26-24) zorgde, konden beide ploegen tevreden de kantine opzoeken.

Trainer Marcel Haak: ‘Als we die eerste set pakken wordt het nog lastig voor Annen, maar de beste ploeg uit de competitie is kampioen geworden. Voor ons was het een mooie dag die vooral ook in het teken stond van de actie Klimmen tegen MS. Daarom was het ook geweldig dat Bernhard Hofman hier vandaag was. Hij heeft deze verschrikkelijke ziekte en een paar mannen van ons, waaronder zijn broer Gerard, gaan deze uitdaging aan. Daar komt het afscheid van Ronald Kamminga nog bij, terwijl Arnold Hovenga als speler van het seizoen werd gekroond. Hij verloor deze week een goede vriend en droeg de prijs aan hem op. Het past allemaal in het plaatje dat wij een echte vriendenploeg geworden zijn. Ik ben trots op de mannen.’

No Replies to "Annen pakt titel na winst op LSV"