Klimaatgroep Stars verliest ‘omstreden’ duel

Het is de tafeltennissers van Klimaatgroep Stars uit Middelstum niet gelukt om ten koste van Scylla een plaats in de eredivisie veilig te stellen. De Noord-Groningers verloren het derde duel van de play-downwedstrijden in Leiden met 3-2.

Voorafgaand aan de ontmoeting was er nogal wat commotie ontstaan over het opstellen door Scylla van Gerard Bakker. Hij verving Olivier Altenburg die, zo luidde de mededeling, om persoonlijke redenen niet kon spelen. Altenburg was overigens gewoon aanwezig tijdens de wedstrijd. De Middelstummers speelden de wedstrijd onder protest. Het is nog niet duidelijk of dit verhaal een staartje zal krijgen.

Wat wel duidelijk is, is dat Scylla zichzelf met Bakker achter de tafel meer winstkansen toedichtte dan met de beduidend minder spelende Altenburg, zodat er van een vorm van competitievervalsing gesproken kon worden.

Zoals verwacht wist Thomas Benit de thuisclub op een 1-0 voorsprong te zetten door van Arnoud Meijer te winnen. Colin Rengers (foto: Ivo Lint) liet zien uit het goede hout te zijn gesneden en klopte Gerard Bakker in drie games. Joey Boekkooi moest in het duel daarna alles uit de kast halen om Jan Tammenga van een zege af te houden. In de beslissende vijfde set verloor Tammenga na een 7-3 voorsprong uiteindelijk met 11-9.

Rengers poetste aansluitend de achterstand weer weg door Benit opzij te schuiven. Het beslissende punt moest daarna uit het duel tussen Gerard Bakker en Arnoud Meijer komen. Bakker trok aan het langste eind en bewees daarmee zijn meerwaarde voor het team uit Leiden.

De druiven waren erg zuur voor Klimaatgroep Stars, dat nu in een duel tegen FvT Rotterdam moet proberen om zich op het hoogste niveau te handhaven.

No Replies to "Klimaatgroep Stars verliest 'omstreden' duel"