Middelstum verpulvert Harkstede

Middelstum heeft geen spaan heel gelaten van tegenstander Harkstede. De gasten werden door de gehaktmolen gehaald en met een 10-0 nederlaag naar huis gestuurd.  Het team van trainer Jan Jaap Zijlstra deed met deze monsterzege goede zaken in de strijd tegen degradatie.

Er zijn momenten dat je je afvraagt hoe serieus ploegen de voetbalcompetitie nemen. Harkstede leek zich op het Middelstummer sportpark geenszins druk te maken over degradatie- of nacompetitie-perikelen. De bezoekers, met in het doel de 50-jarige Dick Voorma, speelden onthutsend zwak en fungeerden als schietschijf voor de blauwwitten. Als de thuisclub wat zuiniger met de kansen was omgesprongen, had de nederlaag nog veel hoger kunnen uitvallen.

Vooral voor de pauze verzuimden de gastheren hun opponent op een ruime achterstand te zetten. De eerste goal kwam tot stand uit een strafschop die in de 6e minuut door Thijs Hoekzema achter de goalie van Harkstede werd geschoten: 1-0. Ook na die vroege treffer had Middelstum het betere van het spel en was het pas na 23 minuten opnieuw raak. Nu liet Erwin van der Laan zich uitgebreid feliciteren: 2-0. De thuisclub leek daarna de wil te missen om de score verder op te voeren. Dat had ook met het spel van Harkstede te maken. De gasten speelden in een laag tempo en trokken de thuisclub daar in mee.

Op enkele halve mogelijkheden na wisten de bezoekers geen echte potten te breken en omdat Middelstum de scherpte miste om het vonnis al in het eerste bedrijf te voltrekken hoefde Voorma, die ondanks de tegengoals de beste man van Harkstede genoemd kon worden, voor de pauze niet nog een keer te grabbelen.

Tijdens de thee hamerde Zijlstra er bij zijn spelers op dat het tempo omhoog moest en dat gebeurde dan ook. Acht minuten na de hervatting trof Anne Vaatstra de roos: 3-0. Nadat Ivan Milkovic het net twee keer had laten bollen, mocht ook Vaatstra zijn tweede van de middag laten aantekenen: 6-0. De goals vielen in een tijdsbestek van amper tien minuten.

Na driekwart wedstrijd, als je een eenzijdige vertoning als deze zo mag noemen, was Michel de Graaf trefzeker: 7-0. Gerard Bronsema (2) en Karsten Hoekzema schoten de tien vol.

Hoewel Zijlstra alle reden had om tevreden te zijn, liet hij toch nog een kritische noot horen. ‘Nadat we op 2-0 waren gekomen hadden we ze meteen bij de strot moeten pakken. Het was echt beschamend wat ze lieten zien. Er werd van alles aan gedaan om het tempo uit de wedstrijd te halen en dat lukte ze aardig. We lieten ons in het gezapige spelletje meeslepen en misten de drive om door te stoten. In de rust heb ik mijn spelers er op gewezen dat er een mogelijkheid lag om flink uit te halen. Die boodschap hebben ze goed opgepikt.’

Middelstum moet dinsdag opnieuw aan de bak. Dan komt hekkensluiter SC Scheemda op bezoek. De Oost-Groningers wonnen zaterdag verrassend met 3-1 van SGV. Zaterdag ontmoeten beide teams elkaar opnieuw, maar dan op sportpark d’ Oosterd in Scheemda.

Het was ook bij Zijlstra doorgedrongen dat de Scheemders hun opponent uit Schildwolde aan de kant hadden gezet. ‘Laat dat een waarschuwing voor ons zijn. Zij hebben helemaal niets te verliezen en kunnen vrijuit voetballen. We moeten er meteen bovenop zitten.’

* Middelstum – Harkstede 10-0 (2-0).
Thijs Hoekzema 1-0; Erwin van der Laan 2-0; Anne Vaatstra 3-0; Ivan Milkovic 4-0; Ivan Milkovic 5-0; Anne Vaatstra 6-0; Michel de Graaf 7-0; Gerard Bronsema 8-0; Gerard Bronsema 9-0; Karsten Hoekzema 10-0

 

No Replies to "Middelstum verpulvert Harkstede"