Podiumplaatsen Artemis in Bedum

Met een eerste plaats voor Jeberil Ismeil (Baflo) bij de mannen overall en een verrassende derde plaats voor Jeannet Bakema (Loppersum) bij de vrouwen 50 op de 10 kilometer kan men bij Loopgroep Artemis in Winsum tevreden terugkijken op de Bedumer Bosloop.

Ondanks het slechte weer met regen en wind stonden er toch nog 139 deelnemers aan de start van de 5 of de 10 kilometer. De vele regens in de voorafgaande week hadden het 2,5 kilometer lange parcours door het Bedumer Bos en over de bekende heuvel nabij het Arjen Robben-veld in een zeer drassig geheel veranderd. Het aantal Artemis-deelnemers bedroeg zeven, waarvan er zes aan de 10 kilometer deelnamen.

Bij de mannen was Jeberil Ismeil zowel de snelste bij de mannen senioren als bij de mannen overall. Hij bleef met een tijd van 35.54 minuten zijn naaste concurent Gerben Vermij uit Leens met een tijd van 36.08 minuten nipt voor. Ricardo Damminga (Baflo) noteerde bij de mannen senioren met een tijd van 39.24 minuten een keurige vijfde plaats. Bij de mannen 50 waren Wim Ammeraal (Leens) en Wim van der Poel (Baflo) als 8e en 19e terug te vinden. Hun tijden waren respectievelijk 46.17 en 55.12 minuten.

Marnix van den Brink (Groningen) kwam bij de mannen 40 als 13e binnen in 49.00 minuten. Bij de vrouwen 50 behaalde Jeannet Bakema, op de kleine foto rechts, een verrassende derde plaats in een tijd van 1.02.16 uur.

De wedstrijd bij de vrouwen overall werd gewonnen door Henrike Oosterhof uit Den Haag in 41.05 minuten. Anke Bijma (Sauwerd), zaterdag ook nog de drijvende kracht samen met de bekende Groninger Jaap Nienhuis van de start van de Beweeg en Beleeftuin bij De Twaalf Hoven in Winsum, nam deel aan de 5 kilometer en finishte na 34.22 minuten.

No Replies to "Podiumplaatsen Artemis in Bedum"