Tik op de neus voor Peli-dames

De zaalvoetbaldames van De Pelikanen hadden hun dag niet vrijdag. Ze gingen met maar liefst 8-2 onderuit in het duel met SV De Heracliden. Er kon met recht dan ook van een totale offday gesproken worden.

Of het verlies met het late aanvangsuur te maken heeft, zal altijd een raadsel blijven. Voordelig was het in ieder geval niet dat men om even na tien uur in de avond pas aan de bak kon in sporthal Scherphorn in Uithuizermeeden.
Zonder Monica Kamphuis (weekendje weg) en Maria Parasiri (werk) vertrok men om negen uur uit Appingedam. Het kostte een aantal dames veel moeite om zich rond dit tijdstip nog op te laden voor een wedstrijd. Ze zullen er wel aan moeten wennen aangezien er ook nog een aantal thuiswedstrijden om tien uur gespeeld zal worden.

Na het eerste fluitsignaal van de vrouwelijke aangewezen scheidsrechter werd al gauw duidelijk dat het een zware en lange avond voor de Peli-dames zou worden. Binnen tien minuten stond De Heracliden namelijk al met 4-0 voor. De scherpte, felheid en inzet ontbrak aan de kant van de Damsters. Duels werden niet gewonnen en de Meister dames zaten er fel op.

Bij rust stond er zelfs een 6-0 tussenstand op het scorebord. In de rust werd aangegeven dat er wel uit een ander vaatje getapt moest worden als men nog wat wilde bereiken. In de tweede helft werd er iets beter gevoetbald, maar de Hera’s bleven sterker en feller. Dit resulteerde in twee doelpunten: 8-0.

De Peli-dames konden in de laatste tien minuten nog wat terug doen door doelpunten van Christel Marree en Tara Benesia. Daarmee werd de eindstand op 8-2 bepaald en dat betekende hoe dan ook en gevoelig verlies. Het was kortom een wedstrijd om gauw te vergeten. Vrijdag staat de thuiswedstrijd tegen Exstudiantes VR4 op het programma.