WEO moeizaam langs Oldambtster Boys

WEO blijft nog steeds in de race voor het kampioenschap van de 5e klasse E in het zondagvoetbal. Op het eigen sportpark in Woldendorp werd ietwat moeizaam met 2-1 van Oldambtster Boys gewonnen.

Wedde en WEO zijn al een groot deel van het seizoen in een tweestrijd om het kampioenschap verwikkeld. Aanvankelijk leek ook PJC zich nog met dat gevecht te willen bemoeien, maar na het puntverlies bij Sellingen (0-0) lijkt die rol wel uitgespeeld. Omdat Wedde geen fout maakte in de uitwedstrijd tegen SPW (2-5) zal de slotfase van de competitie nog ongemeend spannend worden.

Het duel tegen Oldambtster Boys zou, op papier althans, geen al te moeilijke hindernis voor WEO moeten zijn. De realiteit is echter nogal eens weerbarstig. Dat bleek ook nu weer. De thuisclub kwam op voorsprong door een treffer van Niels Jansen. Hij maakte handig gebruik van een misverstand tussen speler/trainer Hemmo Kuipers en zijn doelman Robert Vroom. Kuipers liet de bal lopen in de veronderstelling dat de goalie het leer zou oprapen, maar deze was danig verrast. Jansen liet zich niet van de wijs brengen en zorgde voor 1-0.

De absoluut niet hoogstaande wedstrijd bleef daarna lang zonder hoogtepunten. WEO wilde wel, had ook een licht overwicht, maar wist de gasten niet nogmaals tot overgave te dwingen. Zoals wel vaker bleek het voor WEO ook nu lastig om tegen een van de ‘kleintjes’ een goede pot op de grasmat te leggen.

Voor de rust werd er niet meer gescoord en dus moest het tweede bedrijf soelaas bieden. Voor de gastheren leek er tot driekwart wedstrijd niet zoveel aan de hand. Daarna was het echter even schrikken toen de bal op de penaltystip werd gedeponeerd. Jan Meijerhof werd als zondaar aangewezen. Hij zou in een duel om de bal teveel fysiek hebben gebruikt en dus kwam de bal op elf meter van doelman Mickeal Bos te liggen. Hij kwam dicht in de buurt van de inzet die Kevin Weerd van zijn voet liet vertrekken, maar kon niet voorkomen dat de bal tegen het nylon knalde: 1-1.

Terwijl de tijd gestaag wegtikte, leek zich een kleine verrassing af te tekenen. Het team van trainer Marshall Pourier zette wel aan voor een slotoffensief, maar doelman Vroom leek niet van zins zich nog een keer te laten verschalken. Pogingen van onder andere Jeroen Westerhof, Jan Meijerhof en Niels Jansen werden door hem onschadelijk gemaakt.

Het was voor de thuisclub bij tijd en wijle om wanhopig van te worden. Uiteindelijk wierp Syb Algra zich op als verlosser door in de slotfase toch nog voor 2-1 te zorgen. Oldambtster Boys probeerde het daarna nog wel, maar aan de stand veranderde niets meer.

Zoals gezegd behouden de geelzwarten de kans op het kampioenschap levend, al wordt die met de week wel kleiner als Wedde blijft presteren zoals het nu doet. WEO zou ook via de nacompetitie kunnen promoveren. Men heeft immers al een periode op zak. Wat dat betreft heeft men echter niet zulke goede ervaringen en dus zal alles op alles worden gezet om de titel binnen te slepen.
Woensdag speelt men op eigen veld het inhaalduel tegen Drieborg, dat met 6-0 klop kreeg van DWZ uit Zuidwending. Een dag later komt ook Oldambtster Boys in actie. Men ontvangt dan JVV.

* WEO – Oldambtster Boys 2-1 (1-0). Niels Jansen 1-0; Kevin Weerd 1-1; Syb Algra 2-1

No Replies to "WEO moeizaam langs Oldambtster Boys"