DIO Bedum sluit succesvol seizoen af

Nadat vorige week Dames 1 en Dames 5 kampioen waren geworden zijn nu ook Dames 3 en Heren 3 van volleybalvereniging DIO uit Bedum kampioen geworden. De Heren moesten zaterdag tegen Exstudiantes en hadden aan drie punten genoeg om naar de derde divisie te promoveren. Ze wisten het duel met 3-1 te winnen en kregen dus vier punten, waarmee het kampioenschap een feit was.

Dames 3 moest tegen Oryx in Selwerd. Zij moesten met 4-0 winnen om er zeker van te zijn om kampioen in de tweede klasse te worden.  En ook deze wedstrijd werd met 4-0 gewonnen en dus was promotie naar de eerste klasse een feit.  Het was overigens de twaalfde opeenvolgende keer dat er met deze cijfers werd gewonnen en dat is op zich al een unieke prestatie.

Dat DIO een levende vereniging is blijkt volgens voorzitter Henk Pater wel uit het feit dat er heel veel publiek uit Bedum bij zowel Heren 3 als bij Dames 3 aanwezig was. ‘Bij Dames 3 zaten zeker tweehonderd fans op de tribune in Selwerd, wat  weer voor een fantastische sfeer zorgde’, aldus de preses van de Bedumer vereniging. Pater: ‘Nu Heren 4 nog, die via promotie/degradatie-wedstrijden ook nog promotie af kunnen dwingen.’ Deze wedstrijden vinden overigens plaats op 14 mei.

Terugkijkend op het seizoen kan volgens de voorzitter gesteld worden dat het een succesvolle jaargang is geweest, waarbij de prestatie van Heren 1 de kroon spanden. Zij eindigden als tweede in de Topdivisie, het één na hoogste niveau in Nederland, en trokken bij thuiswedstrijden steeds weer overvolle tribunes. Met dus de kampioenschappen van Dames 1, Dames 3, Dames 5, Heren 3 en Meisjes C2 en nog de mogelijkheid van promotie voor Heren 4, kan de club vol vertrouwen naar het volgende seizoen uitkijken.

Overigens beschikt DIO een nieuwe beach-accommodatie waar iedereen die zin heeft om te beachen terecht kan. Dat geldt eveneens voor niet-leden. De beach-accommodatie wordt op 20 mei officieel geopend.

No Replies to "DIO Bedum sluit succesvol seizoen af"