Groninger scheidsrechters tekenen voor NK fluitisten

De Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken is zaterdag 11 juni sls organisator gastheer van het Nederlands Kampioenschap veldvoetbal voor scheidsrechtersverenigingen/COVS-teams. Het jaarlijkse toernooi wordt gespeeld op sportpark Corpus den Hoorn in Groningen. Afgelopen week verrichtten Jochem Kamphuis (scheidsrechter betaald voetbal) en Jan Kemkers (bestuurslid COVS Nederland) de loting.

Het NK is een jaarlijks toernooi tussen de beste voetballende scheidsrechters uit heel Nederland. Naast het willen winnen van het toernooi staat ook de ontmoeting tussen scheidsrechters uit alle delen van Nederland voorop. Het toernooi kent binnen de Centrale Organisatie van Voetbal Scheidsrechters (COVS) een lange geschiedenis. Elk jaar mag een vereniging uit een ander district het toernooi organiseren.

Voor Groningen en Omstreken is het de eerste keer, nadat de vereniging in 2002 en 2006 al wel gastheer was voor respectievelijk het NK zaalvoetbal en het NK spelregels. Naast organisator is Groningen ook titelverdediger, want in juni 2015 werd in Gorinchem voor het eerst de Nederlandse titel veroverd. De Groningers wonnen toen bovendien de fair play prijs, niet onbelangrijk op een toernooi voor en door scheidsrechters.

Aan het NK op 11 juni in Groningen doen negen teams mee. Afgelopen donderdag verrichtten COVS-bestuurslid Jan Kemkers uit Roden en scheidsrechter betaald voetbal Jochem Kamphuis uit Groningen, beiden lid van Groningen en Omstreken, de loting. Titelverdediger Groningen komt in poule A uit tegen Enschede, Drachten, Amsterdam en een combiteam van Boxmeer-Cuijk en Oss-Uden. In poule B treffen Alkmaar, Deventer, HZO Drenthe en het combiteam Helmond/Venlo elkaar. De nummers een en twee plaatsen zich voor de kruisfinales. Alle wedstrijden staan onder leiding van scheidsrechters en assistenten uit de top van het (amateur) voetbal. Het NK wordt georganiseerd door Marije Deuring (Groningen), Sander Eisinga (Loppersum) en Marja Adema (Leek).

Het NK op 11 juni wordt gespeeld op de velden rondom het GRC-clubhuis. Het openingsduel is om 10.00 uur. De dag wordt met een barbecue afgesloten. Het NK staat mede in het teken van de maatschappelijk partner van de Groninger scheidsrechters in 2016, het Fonds Gehandicaptensport. Zo gaat de volledige opbrengst van een verloting naar dit doel en wordt aan alle deelnemende spelers een klein bedrag gevraagd. Onder de noemer ‘Niemand Buitenspel’ zamelen de Groninger scheidsrechters het hele jaar geld voor het Fonds Gehandicaptensport. Zo werd er door leden van de vereniging in de onlangs gehouden collecteweek ruim 1250 euro opgehaald.

No Replies to "Groninger scheidsrechters tekenen voor NK fluitisten"