Wisselvallig LSV klopt Krathos

Voor de laatste wedstrijd van het seizoen moesten de mannen van volleybalvereniging LSV uit Loppersum naar Hoogezand. Daar wachtte de confrontatie met nummer negen Krathos H2. Aangezien er voor beide ploegen niets meer op het spel stond, kon er vrijuit gespeeld worden. Dat gebeurde dan ook, met een bijzonder setverloop tot gevolg.

In de eerste set leek LSV de opdracht ‘ontspannen spelen’ wel heel ruim op te vatten. Nadat er al tien punten gespeeld waren, hadden ze nog geen echte aanval laten zien. De pass kwam niet aan en wanneer dat wel gebeurde was de setup zo beroerd dat er niet aangevallen kon worden.

Krathos bleef vrolijk doorspelen en nam een ruime 15-4 voorsprong. Zelfs de twee snel achter elkaar genomen time-outs bracht geen enkele verbetering in het spel van de Lopsters. De Krathos-aanvallers Michael Ruben Weening en Bas Smit bleven scoren zodat het snel 25-13 werd.

In het begin van de tweede set was het vanuit LSV bekeken nog steeds slecht en de thuisploeg nam het heft opnieuw in handen. Maar vanaf 15-8 kwam bij de gasten het besef dat dit niet de juiste manier was om het seizoen af te sluiten. Aan de hand van de mids Jan Klink en Gerard Hofman kropen de bezoekers steeds dichter bij en kwamen ze zelfs op 18-18. Maar op het moment dat de sterkste aanvallers bij het net kwamen, liep de pass en de setup weer niet. Krathos profiteerde optimaal en won de tweede set met 25-20.

Daarna was het echter LSV dat liet zien over een prima ploeg te beschikken en dat de vierde plek dit seizoen absoluut terecht was. De derde set eindigde zelfs in de grootste overwinning van dit seizoen: 7-25.

En ook in de vierde set ging het van een leien dakje. Vooral door de servedruk op te voeren en daarbij libero Rick Hulshof te zoeken. Krathos had een aantal wissels toegepast en leek zich al op te maken voor de beslissende vijfde set. En na 17-25 was dat ook een feit. Krathos startte hierin weer in de sterkste opstelling.

Bij LSV was de licht geblesseerde Dirk de Vries weer in het veld gekomen voor Bert Vink. De veldwissel was bij 6-8 en de gasten bleven de bovenliggende partij. Een foutserve op 12-13 zorgde nog even voor spanning, maar eerst was daar een slimme midaanval van Hofman en daarna een raken klap van Wouter Haak die de set (13-15) en de partij toch nog in Lopster voordeel wist te beslisssen: 2-3.

* Krathos H2 – LSV 2-3. Setstanden 25-13, 25-20, 07-25, 17-25 en 13-15