Officiële opening Beachcourt Bedum

Bij volleybalvereniging DIO uit Bedum vindt vrijdag de officiële opening plaats van het Beachcourt Bedum, een multifunctionele accommodatie voor beachsporten in Bedum. Deze dag staan er diverse activiteiten op het programma, zoals een clinic met Michiel van Dorsten (professioneel beachvolleyballer) en een demonstratie footvolley met Marcel Birza (deelnemer World Tournament Footvolley). Ook de JOIN Volleybalbus van de Nevobo zal aanwezig zijn, met diverse leuke sportieve attracties voor jong en oud.

In de zomer van 2015 is de accommodatie, achter sporthal en zwembad “de Beemden”, door volleybalvereniging Dio/Bedum in samenwerking met de gemeente Bedum gerealiseerd en al gedeeltelijk in gebruik genomen.

Met de realisatie van de accommodatie kwam een langgekoesterde wens van de volleybalvereniging in vervulling. Beachsporten zijn ongekend populair in Nederland en ook het eigen beachvolleybaltoernooi ODN Oil Bedum Beach is in drie jaar uitgegroeid tot een groot evenement met meer dan 100 deelnemende teams. Met de accommodatie kunnen ook de inwoners van Bedum en (verre) omgeving op een structurele wijze de diverse vormen van beachsport beoefenen en heeft de vereniging ook de mogelijkheid om in de zomermaanden de lokale jeugd in beweging te laten komen.

Dit jaar is er gewerkt aan verbetering van de materialen, zoals de gebruikte netsystemen. Mede dankzij een subsidie van Loket Leefbaarheid, is het seizoen per 1 mei 2016 van start gegaan met nieuwe professionele (semi)permanente netsystemen. Door de mogelijkheid om gebruik te maken van de voorzieningen (zoals kleedkamers, douches, toiletten, kantine) van de sporthal en het nabijgelegen zwembad, is de accommodatie van kwalitatief hoge waarde en daarmee vooruitstrevend in de provincie Groningen.

Op het beachcourt kan men terecht voor diverse takken van beachsport, zoals beachvolleybal, -tennis en voetvolley. Inmiddels zijn er voor het beachvolleybal trainingsgroepen voor de jeugd opgestart, onder leiding van gediplomeerde trainers van de Groninger Volleybal School, waar rond de 30 enthousiastelingen aan meedoen. Daarnaast is er elke maandagavond vanaf 19.00u een ‘beachtoss’, waarbij iedereen welkom is om een balletje mee te slaan. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor mensen, verenigingen, overheden en bedrijven om een (of meerdere) veld(en) te huren.

Meer informatie over het beachcourt is te vinden op beach.diobedum.nl en/of facebook.com/beachcourtbedum. Het algemene emailadres is: beachcourt@diobedum.nl
Het programma op vrijdag 20 mei ziet er (onder voorbehoud) als volgt uit:
17.00 uur – inloop gasten met hapje en drankje
17.30 uur – Speech Henk Pater (voorzitter Dio/Bedum)
Michiel van Dorsten en Henk Pater onthullen naam door doek weg te trekken.

18.30 uur – Demonstratie Michiel van Dorsten en DIO/Bedum H1
19.00 uur – Demonstratie voetvolley met Marcel Birza
19.30 uur – Demonstratie training jeugd
20.00 uur – Iedereen mag even beachen
21.00 uur – einde

Tevens gedurende het programma diverse attracties van de JOIN Volleybalbus en Uniek Verhuur
Een impressie van JOIN Volleybalbus vindt u hieronder

No Replies to "Officiële opening Beachcourt Bedum"