Holwierde grijpt naast promotie

Vijfdeklasser Holwierde leek alle troeven in handen te hebben om naar de vierde klasse te promoveren. De mannen van Eddy Tuik hadden de eerste nacompetitiewedstrijd immers al van NWVV uit Nieuw-Weerdinge gewonnen. Het liep echter op een deceptie uit voor de Katmisbewoners. De thuiswedstrijd ging in de verlenging met 1-4 verloren en dat betekende een bittere pil voor de gastheren.

Holwierde begon de nacompetitie als winnaar van de eerste periodetitel en werd aan herkanser NWVV gekoppeld. De Weerdingers eindigden als twaalfde in de 4e Klasse D. Het verschil tussen vechten tegen degradatie en het knokken voor promotie is vaak groot, maar kwam in de eerste wedstrijd niet echt naar voren. Beide teams waren aan elkaar gewaagd, maar omdat Holwierde met 1-3 wist te winnen, rekende het zichzelf al rijk.

Op eigen veld bleek echter maar weer eens dat je de huid niet moet verkopen alvorens de beer is geschoten. Het vertrouwen was er wel bij de elf van Tuik, die na een kwart wedstrijd nog geen enkele reden hadden om in paniek te raken toen de gasten op 0-1 wisten te komen dankzij een treffer van Marko Mihalj. De gastheren leken het duel, ondanks de treffer, redelijk onder controle te hebben.

Dat er echter iets moest gebeuren, was wel duidelijk. En dat deed de thuisclub dan ook. Vijf minuten na de hervatting kwam de gelijkmaker op het scorebord te staan. Vanaf de punt van het strafschopgebied was het Teun Westerhuis die met een bekeken stiftje de bal in de hoek joeg en de Holwierders daarmee weer langszij bracht. NWVV zou nu minstens twee keer moeten scoren om de opgelopen achterstand recht te trekken.

Holwierde kreeg kansen om het uitgangspunt voor de Drenten nog wat moeilijker te maken, maar verzuimde de mogelijkheden te benutten. De doelpunten vielen aan de andere kant. Binnen een tijdsbestek van vijf minuten stond het 1-3 en lag de strijd weer volledig open. Eerst was het Marko Mihalj die doel wist te treffen en daarna liet Christian Klompmakers zich feliciteren.
Binnen de normale speeltijd werd er daarna niet meer gescoord en dus moest er een verlenging aan te pas komen om en winnaar aan te kunnen wijzen. In die extra speeltijd trof NWVV nogmaals de roos en verzekerde zich daarmee opnieuw van een ticket voor de vierde klasse: 1-4.

‘We hebben het geprobeerd en de mogelijkheden waren er ook wel, maar we zaten er vooral in de verlenging helemaal doorheen. Het is jammer dat het zo gelopen is. Desondanks kunnen we niet ontevreden zijn over het verloop van deze competitie. Er is goed gepresteerd door het team’, aldus oefenmeester Eddy Tuik(foto: René Battjes).

* Holwierde – NWVV 1-4 (0-1). Marko Mihalj 0-1; Teun Westerhuis 1-1; Marko Mihalj 1-2; Christian Klompmakers 1-3; Roy Supèr 1-4

No Replies to "Holwierde grijpt naast promotie"