Leon Boer gevierde man bij VVS

Het Oostwolder VVS is ook volgend seizoen vierdeklasser. Het zag er na het eerste deel van het tweeluik met Rood Zwart Baflo niet al te gunstig uit (2-2), maar in Baflo wist het team van trainer Henk Tuin met 1-2 te winnen en dus was klassenbehoud gerealiseerd. Een meevaller voor VVS, dat zich de laatste jaren een vaste klant van de nacompetitie mag noemen.

Het duel begon later dan gepland omdat de chauffeur die de Oostwolders naar Baflo moest brengen zijn bus in de verkeerde plaats had geparkeerd. In plaats van naar het Oldambt te reizen, was hij de andere kant op gegaan en belandde in de gemeente Leek.

Een half uur later dan gepland kon er dan toch afgetrapt worden. Het oponthoud deerde VVS kennelijk niet. Het duel was nog geen tien minuten onderweg toen Melvin Folkerts een overtreding beging op Maurice Nuijen en een vrije trap tegen kreeg. De bal kwam op een meter of dertig van het Bafloër doel te liggen. Voor Leon Boer vormde de afstand geen beletsel om vol uit te halen en voor 0-1 te zorgen.

Een prima opsteker voor de gasten, die de thuisclub pijn deed. Een tik waarvan ze zich snel moesten zien te herstellen. Die periode duurde niet erg lang, want na een kwart wedstrijd was de achterstand al weggepoetst. Folkerts kneep er tussenuit en kon alleen maar middels een overtreding van Pieter Kelder afgestopt worden. Omdat dit binnen het strafschopgebied gebeurde, restte leidsman Reinders uit Ruinen niets anders dan de bal op de stip te deponeren. Aanvoerder Jeroen Zwart besloot het klusje op zich te nemen en schoot de gelijkmaker binnen: 1-1.
Na een half uur spelen lag de bal opnieuw in het Bafloër doel na een indraaiende corner van Leon Boer. Fluitist Reinders besloot de treffer te annuleren omdat hij vond dat de doelman te zwaar werd gehinderd.

De beslissing zou uiteindelijk in het tweede bedrijf moeten vallen. Beide teams gooiden zich vol energie in de strijd en er ontstonden over en weer mogelijkheden. Het moeilijk scorende VVS kreeg uiteindelijk ongewild de helpende hand van de gastheren. Invaller Hilbrand van Marum, in het veld gekomen voor Mischa Meinema, had nog maar enkele speelminuten te pakken toen hij de doorgebroken Pieter Kelder onderuit trok en rood kreeg van de fluitist. De Bafloërs konden de kracht niet meer vinden om deze tegenslag te overwinnen en moesten het hoofd in de 82e minuut definitief buigen. Het was opnieuw Leon Boer die de thuisclub op achterstand wist te zetten: 1-2.

Aan die stand veranderde niets meer en na het laatste fluitsignaal lagen vreugde en verdriet op het zelfde veld. De Oostwolders waren intens blij met het feit dat men zich had weten te handhaven. Het elftal van Marcel Schaap bleef uiteindelijk met lege handen achter en moest de teleurstelling verbijten. Ondanks de deceptie van het feit dat men promotie is misgelopen, kunnen Schaap en de zijnen met een tevreden gevoel op het seizoen terugkijken.

* RZ Baflo – VVS 1-2 (1-1). Leon Boer 0-1; Jeroen Zwart 1-1; Leon Boer 1-2

No Replies to "Leon Boer gevierde man bij VVS"