Meijer wint Wutto Midstars Open

Arnoud Meijer van eredivisionist Klimaatgroep Stars uit Middelstum is zaterdag winnaar geworden van de Wutto Midstars Open. Het toernooi wordt met een hardbat gespeeld en stond voor de zevende keer op het programma. Het toernooi is onderdeel van het WUTTO-circuit, waar alleen maar met het zogenaamde ‘Hema-batje’ wordt gespeeld.

Tijdens de ochtenduren werd er in de A- en C-Klasse gespeeld, en tijdens de middag was het de beurt aan de Top- en B-Klasse. Elke speler kon zich voor twee onderdelen inschrijven. Omdat er te weinig spelers voor de C-Klasse waren aangemeld, werd dit gedeelte geschrapt.

Voor de Top-klasse hadden zich tien spelers ingeschreven waaronder de finalisten van vorig jaar, te weten Reginald ‘The Viking’ Kraaijenbrink en Arnoud ‘De Grote’ Meijer.
De vier spelers die na de poules overbleven waren Kelvin Heemstra, Richard Heeres, Reginald Kraaijenbrink en Arnoud Meijer.

Kraaijenbrink won met 3-0 van Heemstra en Meijer zette Heeres met dezelfde cijfers aan de kant. Dit betekende dat de finale uit dezelfde spelers zou bestaan als het afgelopen jaar. Kraaijenbrink won het toernooi al twee keer, Meijer nog nooit.

Na een hele mooie finale, met onder andere een rally van 76 slagen, wist Meijer met 3-1 van Kraaijenbrink te winnen en mocht voor de eerste keer de wisselbeker in ontvangst nemen. Hij is nu de vierde speler die dit toernooi wint. De andere winnaars waren Harry Kruizenga, Lars Adema en uiteraard Reginald Kraaijenbrink.

Eindstand
1. Arnoud Meijer          – Klimaatgroep Stars (Middelstum)
2. Reginald Kraaijenbrink – Hercules (Terborg)
3. Kelvin Heemstra        – Taverzo (Zoetermeer)
4. Richard Heeres         – FTTC Franeker
5. Douwe Reitsma          – FTTC Franeker
5. Erwin Heijnen          – Rotak (Leek)
7. Erwin Wijnsma          – TTV Dokkum
7. Annemarie Zijnstra     – De Treffers ’70 Klazienaveen
9. Yorick van Teeseling   – HBC (Heemstede)
9. Chantall Poelwijk      – Taverzo (Zoetermeer)

Arnoud Meijer deed ook mee in de A-klasse en Reginald Kraaijenbrink had zich alleen maar ingeschreven voor de Top-klasse in de middag. Meijer was de topfavoriet om de A-Klasse te winnen, maar wie zou hem moeten bestrijden? Eerst moesten de veertien deelnemers de poules afwerken. Na de poules waren de halve finalisten bekend. Dat waren Arnoud Meijer, Kelvin Heemstra, Douwe Reitsma en Erwin Wijnsma. Meijer won zeer moeizaam met 3-2 van Heemstra en Reitsma won met 3-0 van Wijnsma. Dit was een verrassende uitslag omdat Reitsma een zaterdag eerder van Wijnsma had verloren in de finale van het Sije de Graaf hardbattoernooi in Franeker. Meijer had in de finale weinig moeite met Reitsma en won gemakkelijk met 3-0.

Eindstand
1. Arnoud Meijer          – Klimaatgroep Stars (Middelstum)
2. Douwe Reitsma          – FTTC Franeker
3. Erwin Wijnsma          – TTV Dokkum
4. Kelvin Heemstra        – Taverzo (Zoetermeer)
5. Annemarie Zijnstra     – De Treffers ’70 Klazienaveen
5. Richard Heeres         – FTTC Franeker
7. Yorick van Teeseling   – HBC (Heemstede)
7. Erwin Heijnen          – Rotak (Leek)
9. Joost Mulder           – TTV Buitenpost
9. Chris van Dijken       – TTV Midstars (Middelstum)
11 Wouter Fokkens         – TTV Midstars (Middelstum)
11 Dirk Nicolai           – TTV Dokkum
13 Wadse Temme            – Delta Impuls (Heerenveen)
13 Chantall Poelwijk      – Taverzo (Zoetermeer)

Twaalf deelnemers deden mee in de B-Klasse. De titelverdediger en tevens tweevoudig kampioen Joost de Kleijn deed niet mee, dus lagen er kansen voor de andere spelers.
De vier spelers die zich voor de halve finales wisten te plaatsen waren Dirk Nicolai, Wouter Emmens, Joost Mulder en Wouter Fokkens. Nicolai won met 3-1 van Emmens en Mulder won met dezelfde cijfers van Fokkens. De finale tussen Mulder en Nicolai werd met 3-1 door Mulder gewonnen. Dat Mulder de B-Klasse won, was voor iedereen een verrassing. Hij kwam tijdens het Sije de Graaf hardbattoernooi in Franeker niet verder dan de laatste plaats in een poule. Dit was dus een knappe prestatie van Mulder.

Eindstand
1. Joost Mulder           – TTV Buitenpost
2. Dirk Nicolai           – TTV Dokkum
3. Wouter Emmens          – TTV Vries
4. Wouter Fokkens         – TTV Midstars (Middelstum)
5. Linda Kleiker          – TTV Vries
5. Dick Verweij           – TTV Detac (Delfzijl)
7. Edo Ladage             – TTV Detac (Delfzijl)
7. Guus Mulder            – TTV Midstars (Middelstum)
9. Youri Kobes            – TTV Midstars (Middelstum)
9. Pascal Mik             – TTV Midstars (Middelstum)
11 Annemarie Bieleveld    – Hercules (Terborg)
11 Angie van Dijk         – TTV Doto (Siddeburen)

No Replies to "Meijer wint Wutto Midstars Open"