Meiden De Fivel MC1 kampioen

Na twaalf winstpartijen, één gelijkspel en een nederlaag, hebben de meiden van De Fivel MC1 uit Zeerijp onlangs het kampioenschap in de eerste klasse 07 gepakt. Het team eindigde met 37 punten op de eerste plaats en bleef de leeftijdsgenoten van het Uithuizer Noordpool UFC twee punten voor.

De laatste wedstrijd van het seizoen was een onderling duel tussen de nummers een en twee, waarbij Noordpool met één punt voorsprong aan de wedstrijd begon. Er moest thuis gewonnen worden door de Riepster dames. Een gelijkspel was geen optie. Uiteindelijk werd met 2-0 gewonnen van Noordpool MC1, dat vanaf het begin van de competitie de ranglijst had aangevoerd, maar uiteindelijk de meiden van De Fivel MC1 op de laatste speeldag aan zich voorbij moest laten gaan.

De kampioenswedstrijd was niet de beste wedstrijd van de meiden, onder leiding van Fenna en Richard, maar wel een die de formatie uit Zeerijp met veel inzet en doorzettingsvermogen wist te winnen.

Na een schitterend afstandsschot van Daniek Vos wist de thuisploeg in de eerste helft op 1-0 te komen. Toch was het Noorpool UFC dat het meeste balbezit had. Beide ploegen schoten in de eerste helft nog op de lat. Keepster Aniek Heuving van De Fivel gooide alles in de strijd om een tegentreffer te voorkomen en wist haar doel in beide helften schoon te houden.

In de tweede helft zette Noordpool UFC flink druk en kwam De Fivel amper nog van eigen helft af. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd werd een vrije trap echter perfect bij Daniek Vos in de voeten gelegd, waarna zij koelbloedig de 2-0 onder de keeper door schoot. Het kampioenschap kon daarna gevierd worden.

Volgens leider Richard Heuving ging de 2-0 tergend langzaam rollend tegen de touwen, maar dit viel volgens de tweevoudig doelpuntenmaker reuze mee, aangezien de bal niet meer gekeerd kon worden door de aanstormende verdediging van de Uithuizers.

Op bijgaande foto het kampioensteam bestaande uit Aniek Heuving, Maricella Korvemaker, Eva Mekkering, Lynn Drent, Maartje Wiersema, Elise Trox, Sterre van Dijken, Yelena Sterenberg, Lisa Huizing, Daniek Vos, Maud Pijper, Loraine Olthuis en leiders Fenna Korvemaker en Richard Heuving.

No Replies to "Meiden De Fivel MC1 kampioen"